Які смачні все таки ці сирники. Багато хто любить сирники. Але мало хто замислюється про походження самої страви. А між іншим - це наша українська національна страва. До речі, в Білорусії і в Росії теж готують сирники. Найбільш популярні прості сирники та сирники з родзинками. Але в сирники можна додавати і моркву, і курагу, і яблуко, і грушу, і горіхи. Зрештою в сирники додають картоплю, в рідкісних випадках - зелену цибулю або кріп. Але ми сьогодні з вами обмежимося класичним варіантом. Будемо готувати сирники з родзинками. Ті найсолодші смачні знайомі з дитинства нам сирники. Вони добре поєднуються з молоком, ранковою кавою або чаєм. Їх добре подавати зі сметаною і з якимось варенням або джемом.
Змішати в мисці два яйця і сир, ретельно перемішати, додати цукор. Додати в миску вівсяні пластівці і манку, перемішати. Всипати сіль і розпушувач. Перемішати.
Промити під холодною водою родзинки, залити окропом, після родзинки додати в миску до решти інгредієнтів.
Ретельно перемішати до однорідної маси. Поставити сковороду на вогонь, влити олію, розігріти сковороду. Столовою ложкою викласти на сковороду тісто.
Сковороду накрити кришкою, зменшити вогонь, готувати сирники 5-6 хвилин, після перевернути на іншу сторону, готувати 5 хвилин. Коли сирники будуть готові, вогонь вимкнути, дати настоятися сирникам в сковороді.