Сирний пиріг «Чотири сири»
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Сирний пиріг «Чотири сири»

Якщо Ви - любитель сиру і радієте його наявності в будь-яких стравах, цей рецепт - для Вас. Більш того, в якості інгредієнтів в цьому рецепті 4 (Ви не помилилися: чотири!) види сиру. Сирна начинка запропонованого пирога - це просто свято для Ваших смакових відчуттів. Сир "Грана Падано" відноситься до сирів твердих сортів, у нього пікантно-солонуватий смак з ненав'язливими горіховими нотками. Рікота - ніжний м'який сир, що нагадує кисломолочний сир. Камамбер - король французьких сирів, м'який з ніжним, злегка грибним смаком. Горгонзола - сир із впізнаваною блакитною цвіллю, островатий на смак. Можна для початку приготувати пиріг зі своїм улюбленим сиром, а надалі імпровізуйте, змішуючи для начинки різні види сиру.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 8,5 ст. л.
  • Масло вершкове - 3,5 ст. л.
  • Вода - 3,5 ст. л.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Сир грана падано - 2 ст. л.
  • Сир рікота - 2,5 ст. л.
  • Сир камамбер - 2,5 ст. л.
  • Сир горгонзола - 50 г.
  • Вершки 30% - 7 ст. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати в мисці борошно, воду, розм'якшене вершкове масло, 1 яєчний жовток і 1 ч. л. солі. Замісити тісто. Зробити з тіста кулю, загорнути в харчову плівку, прибрати в холодильник на 30 хвилин.

  • 02

    М'які сири нарізати невеликими кубиками і роздавити виделкою, решту натерти на тертці, змішати все в мисці. Перемішати.

  • 03

    Збити вершки, додати 3 яйця і 1 яєчний жовток, повторно збити суміш. Суміш повинна бути консистенції рідкої сметани.

  • 04

    Змастити форму для випікання маслом, тісто дістати з холодильника, розділити його на дві частини, одну частину розкачати і викласти у форму, зверху викласти сирну масу, накрити зверху другою розкатаною частиною тіста.

  • 05

    Поставити форму з пирогом в духовку на 40 хвилин, випікати на другій полиці знизу при температурі 180ºС. Пиріг подається теплим.