Пропонуємо вашій увазі шашлик в духовці зі свинини, маринованої у гранатовому соку. Ви не уявляєте собі наскільки смачною є дана страва. Це потрібно тільки зробити самому і спробувати. Шматочки свинини, маринованої в свіжовичавленому гранатовому соку з додаванням мускатного горіху, часнику і ароматних італійських трав, нанизані на шампури і запечені в духовці - кращого варіанту приготування м'яса вам не знайти, якщо вам дуже хочеться шашлику, але можливості на природу виїхати немає. По суті, це і є спрощений рецепт шашлику, коли у вашому розпорядженні немає мангалу та дров. Завдяки гранатовому маринаду, м'ясо виходить ніжним, соковитим і смачним. Дуже рекомендуємо приготувати!
Для приготування гранатового соку - зерна граната помістити в пакет, краще герметичний, повітря випустити. Пройтись скалкою по зернам граната, щоб вони пустили сік. Відрізати кінчик пакету і через сито зцідити гранатовий сік.
Свинину нарізати великими шматками однакового розміру, скласти в миску, залити гранатовим соком. Додати подрібнений часник, мускатний горіх, італійські трави, сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішати м'ясо руками, щоб кожен шматочок був покритий маринадом і спеціями. Поставити м'ясо в холодильник маринуватися мінімум на 1 годину, періодично помішуючи.
Поки м'ясо маринується, дерев'яні шпажки замочити в холодній воді. Нанизати шматочки маринованого м'яса на дерев'яні шпажки по 3 шматочки на кожному шампурі. На розпечену сковороду налити соняшникову рафіновану олію, викласти шпажки з м'ясом, обсмажити на великому вогні з одного і з іншого боку до отримання золотистої скоринки.
Викласти дерев'яні шампури з м'ясом на фольгу. Загорнути щільно, щоб м'ясо не визирало. Запікати в попередньо розігрітій до 190ºC духовці приблизно 30 хвилин, потім фольгу розкрити і запікати ще близько 10 хвилин.