Скумбрія по-норвезьки
Кількість порцій - 3
Час приготування - 30 хв

Скумбрія по-норвезьки

Скумбрія – дуже популярна риба в Норвегії. Вона настільки полюбилася норвежцям, що до неї проявляють особливе ставлення. Оскільки смажена скумбрія має специфічний смак, який не всім припадає до душі, приготуйте скумбрію по-норвезьки – проварену у вершках із ароматним кропом. При обробленні скумбрії шкурку у кожного шматочка філе потрібно розрізати в 2-3 місцях. Шматочки риби необхідно обсмажувати до появи золотистої скоринки. Перед подачею гарячу скумбрію скропити лимонним соком і прикрасити шматочками лимона.

Інгредієнти

  • Скумбрія - 1 шт.
  • Борошно - 5 ст. л.
  • Вершки - 300 мл.
  • Соняшникова олія - 25 мл.
  • Кріп - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вершкове масло - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Скумбрію розділити на філе. Кожну половинку філе розрізати на дві частини, обваляти в борошні.

  • 02

    У сковороду покласти обваляні в борошні шматочки філе і обсмажити до готовності, по 5 хвилин з кожного боку. Смажити на суміші вершкового масла та рослинної олії.

  • 03

    Дрібно нарізати кріп. Взяти іншу сковороду, налити в неї вершки і додати кріп, проварити на невеликому вогні близько 5 хвилин, поки вершки злегка не загуснуть, додати сіль, перець.

  • 04

    Викласти в сковороду з вершками шматки обсмаженої скумбрії.

  • 05

    Проварити скумбрію у вершках 5 хвилин.