Скумбрія – дуже популярна риба в Норвегії. Вона настільки полюбилася норвежцям, що до неї проявляють особливе ставлення. Оскільки смажена скумбрія має специфічний смак, який не всім припадає до душі, приготуйте скумбрію по-норвезьки – проварену у вершках із ароматним кропом. При обробленні скумбрії шкурку у кожного шматочка філе потрібно розрізати в 2-3 місцях. Шматочки риби необхідно обсмажувати до появи золотистої скоринки. Перед подачею гарячу скумбрію скропити лимонним соком і прикрасити шматочками лимона.
Скумбрію розділити на філе. Кожну половинку філе розрізати на дві частини, обваляти в борошні.
У сковороду покласти обваляні в борошні шматочки філе і обсмажити до готовності, по 5 хвилин з кожного боку. Смажити на суміші вершкового масла та рослинної олії.
Дрібно нарізати кріп. Взяти іншу сковороду, налити в неї вершки і додати кріп, проварити на невеликому вогні близько 5 хвилин, поки вершки злегка не загуснуть, додати сіль, перець.
Викласти в сковороду з вершками шматки обсмаженої скумбрії.
Проварити скумбрію у вершках 5 хвилин.