Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками
Кількість порцій - 8
Час приготування - 50 хв

Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками

Побалуйте себе не тільки смачним, але і корисним сніданком. Пропонуємо Вам рецепт солодкої рисової запіканки з кисломолочним сиром і яблуками. Приготовану страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканка виходить дуже ситною, тому з легкістю може замінити комплексний сніданок. Присипати сотейник можна не тільки панірувальними сухарями, а й перемолотим пісочним печивом. Сир, протертий через сито, надає запіканці м'який молочний смак, а саму масу робить однорідною, без грудочок. Якщо ж Ви хочете повною мірою відчути в запіканці смак кисломолочного сиру – не потрібно протирати його через сито.

Інгредієнти

  • Нежирний сир - 200 г.
  • Рис - 200 г.
  • Молоко - 2 склянки
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Яйця - 3 шт.
  • Яблука солодких сортів - 1 шт.
  • Родзинки - 80 г.
  • Сметана 15% - 1 ст. л.
  • Панірувальні сухарі - 30 г.
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Рис відварити в «половинному молоці» (молоко розбавляється водою наполовину).

  • 02

    Родзинки промити і обшпарити окропом.

  • 03

    2 яйця вінчиком збити з цукром.

  • 04

    Через сито протерти сир.

  • 05

    Яблука почистити і нарізати скибочками.

  • 06

    Відварений рис охолодити і з'єднати з яєчно-цукровою сумішшю, родзинками, яблуком і добре вимішати.

  • 07

    Змастити сотейник соняшниковою олією, присипати товченими сухарями і помістити в нього отриману суміш.

  • 08

    Щоб вийшла гарна скоринка, жовтком, змішаним зі сметаною, змастити поверхню майбутньої запіканки.

  • 09

    Запіканку випікати в духовці, нагрітій до 220°C 20-30 хвилин.