Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина
Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина – вишукана страва, яка займе гідне місце на Вашому святковому столі. Обсмажувати філе курячої грудки необхідно до появи золотистої скоринки. Саме тому курочка стає такою хрусткою і апетитно виглядає. Для пропонованої страви можна використовувати рисове вино. Імбир надає страві нотку солодкої пряності, а цедра апельсина в соусі – легкий аромат цитруса. У підсумку Вас чекає гармонійне поєднання хрусткої скоринки з ніжним, соковитим м'ясом курки під солодким апельсиновим соусом.

Кількість порцій 3
Час приготування 45 хв

  1. 1. Філе курячої грудинки — 450 г.
  2. 2. Яйце куряче — 1 шт.
  3. 3. Сіль — 0,8 ч. л.
  4. 4. Перець білий мелений — за смаком
  5. 5. Олія оливкова — 200 мл.
  6. 6. Крохмаль кукурудзяний — 50 г.
  7. 7. Борошно пшеничне — 25 г.
  8. 8. Імбир — 0,5 ст. л.
  9. 9. Часник — 0,5 ч. л.
  10. 10. Перець чилі мелений — 0,25 ч. л.
  11. 11. Цибуля зелена — 25 г.
  12. 12. Вино солодке — 1 ст. л.
  13. 13. Вода — 30 мл.
  14. 14. Олія кунжутна — 0,25 ч. л.
  15. 15. Соус соєвий — 0,75 ст. л.
  16. 16. Цукор — 2,5 ст. л.
  17. 17. Оцет винний білий — 2,5 ст. л.
  18. 18. Апельсини — 1 шт.

Етапи готування

  1. Для приготування соусу, в миску натерти цедру апельсина, влити кунжутну олію, соєвий соус, воду, додати цукор і оцет.

  2. Курку нарізати невеликими шматочками, перекласти у велику миску.

  3. В окремій ємності збити 1 яйце, додати сіль і білий перець, влити 0,5 ст. л. оливкової олії. Перемішати. Додати яєчну суміш до курки, перемішати.

  4. Змішати кукурудзяний крохмаль з борошном, обваляти в суміші шматочки курки. Розігріти в глибокій сковороді олію, партіями обсмажити курку, кожну партію протягом 3-4 хвилин.

  5. Обсмажені шматочки викласти на паперовий рушник. Помити сковороду, сильно нагріти протягом декількох секунд, додати 0,5 ст. л. оливкової олії, додати на сковороду попередньо натертий імбир і подрібнений часник. Обсмажувати протягом 10 секунд. Додати зелену цибулю і перець чилі мелений, влити вино. Протягом 3 секунд перемішати, влити приготований соус, перемішати і довести до кипіння.

  6. Додати в сковороду курку, перемішати. Змішати трохи крохмалю з водою, влити в сковороду. Коли соус загусне, зняти сковороду із вогню. Подавати курку можна із рисом.