Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина
Кількість порцій - 3
Час приготування - 45 хв

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина

Солодкі курячі грудки у фритюрі з зеленою цибулею, вином і цедрою апельсина – вишукана страва, яка займе гідне місце на Вашому святковому столі. Обсмажувати філе курячої грудки необхідно до появи золотистої скоринки. Саме тому курочка стає такою хрусткою і апетитно виглядає. Для пропонованої страви можна використовувати рисове вино. Імбир надає страві нотку солодкої пряності, а цедра апельсина в соусі – легкий аромат цитруса. У підсумку Вас чекає гармонійне поєднання хрусткої скоринки з ніжним, соковитим м'ясом курки під солодким апельсиновим соусом.

Інгредієнти

  • Філе курячої грудинки - 450 г.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Сіль - 0,8 ч. л.
  • Перець білий мелений - за смаком
  • Олія оливкова - 200 мл.
  • Крохмаль кукурудзяний - 50 г.
  • Борошно пшеничне - 25 г.
  • Імбир - 0,5 ст. л.
  • Часник - 0,5 ч. л.
  • Перець чилі мелений - 0,25 ч. л.
  • Цибуля зелена - 25 г.
  • Вино солодке - 1 ст. л.
  • Вода - 30 мл.
  • Олія кунжутна - 0,25 ч. л.
  • Соус соєвий - 0,75 ст. л.
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Оцет винний білий - 2,5 ст. л.
  • Апельсини - 1 шт.

Етапи приготування

  • 01

    Для приготування соусу, в миску натерти цедру апельсина, влити кунжутну олію, соєвий соус, воду, додати цукор і оцет.

  • 02

    Курку нарізати невеликими шматочками, перекласти у велику миску.

  • 03

    В окремій ємності збити 1 яйце, додати сіль і білий перець, влити 0,5 ст. л. оливкової олії. Перемішати. Додати яєчну суміш до курки, перемішати.

  • 04

    Змішати кукурудзяний крохмаль з борошном, обваляти в суміші шматочки курки. Розігріти в глибокій сковороді олію, партіями обсмажити курку, кожну партію протягом 3-4 хвилин.

  • 05

    Обсмажені шматочки викласти на паперовий рушник. Помити сковороду, сильно нагріти протягом декількох секунд, додати 0,5 ст. л. оливкової олії, додати на сковороду попередньо натертий імбир і подрібнений часник. Обсмажувати протягом 10 секунд. Додати зелену цибулю і перець чилі мелений, влити вино. Протягом 3 секунд перемішати, влити приготований соус, перемішати і довести до кипіння.

  • 06

    Додати в сковороду курку, перемішати. Змішати трохи крохмалю з водою, влити в сковороду. Коли соус загусне, зняти сковороду із вогню. Подавати курку можна із рисом.