Солодкий хліб з корицею та яблуками
Кількість порцій - 4
Час приготування - 2 г 10 хв

Солодкий хліб з корицею та яблуками

За всім розмаїттям фруктів і овочів привезених з-за кордону, ми починаємо забувати про звичні нам продукти, які багато в чому випереджають заморські в концентрації вітамінів і мікроелементів. Ось, наприклад, яблука. Адже не дарма вони так часто зустрічаються в легендах і казках, як символ родючості, здоров'я і краси. А все тому, що наші предки знали про корисні властивості цього фрукта і цінували його. Вживання яблук продовжує життя, що доведено дослідженням, яке проводило Американське хімічне товариство в 2011 році; покращує пам'ять, знижує ризик інфарктів та інсультів, а також ризик ракових захворювань. Кориця запобігає виникненню діабету, нормалізує рівень цукру в крові, а сам запах кориці стимулює роботу мозку. Наш варіант солодкого хліба з цими інгредієнтами допоможе вам вживати яблука і корицю частіше, і при цьому так, щоб вони вам не набридли.

Інгредієнти

  • Борошно - 600 г.
  • Яблука - 500 г.
  • Коричневий цукор - 150 г.
  • Молоко - 75 мл.
  • Вершкове масло - 110 г.
  • Цукор - 50 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванілін - 1,5 ч. л.
  • Дріжджі - 2,5 ст. л.
  • Кориця - 2 ч. л.
  • Cіль - за смаком
  • Соняшникова олія - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    На повільному вогні розтопити приблизно половину масла у великій каструлі.

  • 02

    Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.

  • 03

    Змішати яблука з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці, половиною чайної ложки ваніліну, потім додати до масла і добре перемішати.

  • 04

    Продовжувати перемішувати масу на повільному вогні ще 5 хвилин. Потім дати начинці охолонути.

  • 05

    Молоко нагріти в ковші і вилити в миску. У мисці додати масло, що залишилося, і трохи води (приблизно 60 мл.). Після чого додати ванілін і яйця. Добре перемішати, щоб масло розчинилося.

  • 06

    В іншій мисці змішати борошно, цукор, дріжджі, корицю, що залишилася, і трохи солі (за смаком).

  • 07

    Після чого з'єднати разом сухі і рідкі інгредієнти і добре вимішати до утворення тіста. Тісто викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно 1 годину).

  • 08

    Тісто розділити на 2 половини. Форму для випікання змастити олією.

  • 09

    Одну половину тіста розкачати так, щоб вона була більше поверхні форми (тісто має заходити на бортики форми) і помістити його у форму. На тісто викласти яблучну начинку.

  • 10

    Другу половинку розкачати прямокутником, а потім розрізати на смужки. Смужки викласти зверху начинки в довільному порядку. Залишити підходити ще на 1 годину.

  • 11

    У духовку, розігріту до 180°C, поставити форму, яку потрібно накрити фольгою, і випікати близько 55-60 хвилин.