Солодкий кабачковий хліб
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Солодкий кабачковий хліб

Кабачковий хліб виходить дуже смачним, красивим і м'яким. Рецепт дуже простий. Усі любителі кабачків належним чином оцінять його. Однією з головних особливостей цього рецепту є використання при приготуванні по максимуму органічних компонентів. Відсутність дріжджів в тісті - ще одне підтвердження користі кабачкового хліба. Кориця, ваніль і мускатний горіх надають йому приголомшливий аромат. Такий хліб можна випікати про запас. Для цього після повного охолодження його поміщають для заморозки в холодильник і згодом отримують задоволення від вживання кабачкових хлібців.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Олія оливкова - 200 мл.
  • Цукор - 350 г.
  • Цукіні - 400 г.
  • Екстракт ванільний - 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 600 г.
  • Кориця мелена - 3 ч. л.
  • Горіх мускатний мелений - 5 г.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Горіхи волоські - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    Духовку розігріти до 180°C. Змастити форму для випікання маслом, присипати борошном.

  • 02

    У мисці збити яйця, влити оливкову олію, додати цукор, ваніль і натерті цукіні.

  • 03

    Окремо змішати борошно, корицю, мускатний горіх, соду, сіль і розпушувач, додати подрібнені волоські горіхи.

  • 04

    Змішати обидві суміші в одну, ретельно перемішати. Після чого викласти тісто в підготовлену форму.

  • 05

    Поставити в духовку на 60-70 хвилин, випікати до готовності.