Солодкий рис з часником, креветками і руколою
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Солодкий рис з часником, креветками і руколою

Це швидкий варіант приготування смачної вечері. Особливо порадіють такій страві ті хто не любить довго возитися на кухні. Адже, приготування страви забере у вас всього двадцять хвилин. При такому мінімумі часу ви будете мати повноцінну смачну страву. Вона вживається в якості самостійної страви, адже, тут є і гарнір - рис, і основна страва - креветки. До того ж в рецепті присутні багато інших інгредієнтів, які в своєму поєднанні і дадуть той незвичайний і самобутній колорит всій страві. Страва досить ситна, але не дуже калорійна. Тому що креветки містять дуже багато білка, який не зіпсує вашу фігуру зайвими кіллограми.

Інгредієнти

  • Оцет рисовий - 100 г.
  • Рис жасміновий - 500 г.
  • Цукор тростинний - 50 г.
  • Рукола - 100 г.
  • Олія кунжутна - 50 г.
  • Часник - 12 шт.
  • Соус соєвий - 3 ст. л.
  • Лимон - 2 шт.
  • Креветки - 500 г.
  • Коріандр - 50 г.

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю налити воду, поставити на вогонь, всипати рис, варити. Сковороду поставити на вогонь, влити кунжутну олію, додати в сковороду подрібнений часник, важливо не пережарити.

  • 02

    Вичавити з лимонів сік, додати до соку в мисці соєвий соус, оцет, цукор і креветки. Перемішати інгредієнти. Додати суміш в сковороду до часнику. Як тільки рідина почне кипіти, зменшити вогонь.

  • 03

    Додати в сковороду руколу і коріандр, додати трохи недоварений рис з рідиною, якщо така є. Перемішати. Накрити кришкою, зняти з вогню, дати настоятися 2-3 хвилини в сковороді.