Вершкове морозиво з інжиром
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Вершкове морозиво з інжиром

Багато хто думає, що хороше морозиво можна покуштувати тільки в кафе або купити в магазині, а ось приготувати його самим занадто клопітно і дорого. Насправді це не так. Наш рецепт прямий тому доказ. Взагалі, морозиво це не просто їжа, це унікальний спосіб поліпшення настрою. Морозиво - найбажаніший літній десерт. А вершкове морозиво - самий ніжний і найсмачніший його вид. Основа - одна, варіантів різних добавок - безліч. У нашому рецепті добавкою до морозива служить інжир. Крім того, що інжир володіє прекрасними смаковими якостями і активно використовується в кулінарії, він ще є дуже корисною лікарською рослиною.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Молоко - 300 мл.
  • Яйце куряче - 4 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Вершки 48% - 400 мл.
  • Сіль - 5 г.
  • Ваніль - 1 ч. л.
  • Інжир - 200 г.
  • Мигдаль - 100 г.

Етапи приготування

  • 01

    У невелику сковороду на вогні покласти вершкове масло, розтопити, додати в сковороду порубаний дрібно мигдаль, обсмажити до золотистого кольору і після перекласти на паперовий рушник.

  • 02

    Довести до кипіння молоко. Після, прибрати з вогню.

  • 03

    У металевій мисці збити яєчні жовтки, разом з цукром і сіллю. Не перестаючи збивати, поступово влити молоко.

  • 04

    Миску із молочною сумішшю поставити на водяну баню, збивати протягом 8-10 хвилин, до загустіння маси.

  • 05

    Прибрати миску з сумішшю із вогню, ввести вершки, додати подрібнений в блендері інжир, а також ваніль і мигдаль.

  • 06

    Остудити 30 хвилин морозиво, після чого прибрати в холодильник до повного застигання.