Листкові мішечки з цукровою пудрою
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Листкові мішечки з цукровою пудрою

Перед тим, як додавати в отриману суміш сметану і яйця, необхідно збити до кремоподібної маси вершкове масло з цукром. Процес розкочування і скручування тіста можна здійснювати за допомогою спеціальної машинки. При цьому шматочки вийдуть абсолютно рівними по товщині. Якщо ж такової немає, використовуйте звичайну качалку. Порада господиням: у ці хрусткі мішечки можна укласти мікс з будь-яких фруктів або ягід. Спробуйте полити отримане асорті розтопленим шоколадом або згущеним молоком. Також в якості начинки відмінно підійдуть сухофрукти: курага, родзинки, чорнослив, фініки.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 670 г.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г.
  • Цукор - 70 г.
  • Сметана - 50 мл.
  • Цедра лимонна - 0,5 ч. л.
  • Яйце куряче - 3 шт.
  • Цукрова пудра - 300 г.
  • Олія рослинна - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Змішати борошно, сіль і розпушувач. Окремо збити міксером цукор з вершковим маслом, додати в суміш сметану, цедру і яйця. Зменшити швидкість міксера, при цьому поступово додавати борошно. Замісити тісто. Скачати в довгу ковбаску.

  • 02

    Розрізати ковбаску з тіста на кілька частин, присипати борошном. Скласти три шматочки один на інший, розкачати качалкою, скласти отриманий млинець навпіл, знову розкачати, повторити процедуру зі скручуванням і розкочуванням ще 8 разів. Наприкінці розкачати тісто дуже тонким шаром. Розрізати на частини прямокутної форми. У кожного шматочка звернути кути до центру так, щоб вийшов мішечок.

  • 03

    Розігріти сковороду, налити рослинну олію товстим шаром, розжарити до 190ºС. Обсмажити кілька порцій мішечків протягом 1 хвилини, перевертаючи, кожен раз викладаючи їх зі сковороди на паперовий рушник, а після на тарілку. Наприкінці присипати остиглі мішечки з тіста цукровою пудрою.