Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г

Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею

Листковий пиріг із соковитою зеленою начинкою зі шпинату і спаржі є прекрасною альтернативою звичним пиріжкам. Інгредієнти спаржа і шпинат стали відомими завдяки французьким кулінарним традиціям. Вони багаті вітамінами і надають благотворну дію на загальний стан організму. Так, спаржу вважають «овочем краси», оскільки вона зміцнює волосся і запобігає появі зморшок. А любителям шпинату не загрожують проблеми із зором. Також він – гарант міцного сну і дозволить позбутися стресу і перевтоми. Додавання вершків у пиріг робить страву соковитою і по-особливому смачною.

Інгредієнти

  • Шпинат - 1 кг.
  • Масло вершкове - 2 ч. л.
  • Тісто листкове - 150 г.
  • Вершки - 3,5 ст. л.
  • Спаржа - 200 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Вимити листя шпинату, перекласти в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, довести до кипіння, готувати 8-10 хвилин, постійно помішуючи.

  • 02

    Викласти шпинат в друшляк, перекласти на паперовий рушник, обсушити, після чого дрібно нарізати.

  • 03

    Покласти на розігріту сковороду вершкове масло, висипати шпинат і вилити вершки. Ретельно перемішати.

  • 04

    Окремо зварити спаржу в підсоленій воді, після чого остудити і нарізати.

  • 05

    Викласти тісто на застелене папером деко, викласти шпинатно-вершкову суміш зі сковороди, зверху викласти спаржу, зверху накрити листом тіста. Випікати 15-20 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.