Листковий пиріг із соковитою зеленою начинкою зі шпинату і спаржі є прекрасною альтернативою звичним пиріжкам. Інгредієнти спаржа і шпинат стали відомими завдяки французьким кулінарним традиціям. Вони багаті вітамінами і надають благотворну дію на загальний стан організму. Так, спаржу вважають «овочем краси», оскільки вона зміцнює волосся і запобігає появі зморшок. А любителям шпинату не загрожують проблеми із зором. Також він – гарант міцного сну і дозволить позбутися стресу і перевтоми. Додавання вершків у пиріг робить страву соковитою і по-особливому смачною.
Вимити листя шпинату, перекласти в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, довести до кипіння, готувати 8-10 хвилин, постійно помішуючи.
Викласти шпинат в друшляк, перекласти на паперовий рушник, обсушити, після чого дрібно нарізати.
Покласти на розігріту сковороду вершкове масло, висипати шпинат і вилити вершки. Ретельно перемішати.
Окремо зварити спаржу в підсоленій воді, після чого остудити і нарізати.
Викласти тісто на застелене папером деко, викласти шпинатно-вершкову суміш зі сковороди, зверху викласти спаржу, зверху накрити листом тіста. Випікати 15-20 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.