Свинина шарами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г 20 хв

Свинина шарами

Звичним смаженим або тушкованим м'ясом зараз важко кого-небудь здивувати. Якщо хочете спробувати щось нове й оригінальне – різноманітьте своє меню і приготуйте свинину шарами. Соковита свиняча грудинка, запечена з пряними базиліком, кропом і часником, викличе безсумнівний захват у Ваших рідних. Секрет даного рецепту: важливо витримати під пресом приправлену свинину в холодильнику. Саме тоді грудинка змаринується у власному соку, а також у часнику, яким було попередньо натерте м'ясо, і стане неймовірно ароматною і соковитою.

Інгредієнти

  • Свиняча грудинка - 1 кг.
  • Часник - 4 зубчики
  • Базилік - 1 пучок
  • Кріп - 1 пучок
  • Перець чорний мелений - 1 ч. л.
  • Приправа для свинини - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/3 ч. л.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо посипати приправою, чорним перцем, посолити. Часник подавити на часникодавці і натерти ним м'ясо.

  • 02

    Покласти свинину в миску, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч. Фольгу змастити маслом. Розкласти на фользі половину пучків базиліка та кропу.

  • 03

    Зверху викласти м'ясо, а на м'ясо - базилік і кріп.

  • 04

    Зверху закрити фольгою. Запікати при 200°C 40 хвилин.