Звичним смаженим або тушкованим м'ясом зараз важко кого-небудь здивувати. Якщо хочете спробувати щось нове й оригінальне – різноманітьте своє меню і приготуйте свинину шарами. Соковита свиняча грудинка, запечена з пряними базиліком, кропом і часником, викличе безсумнівний захват у Ваших рідних. Секрет даного рецепту: важливо витримати під пресом приправлену свинину в холодильнику. Саме тоді грудинка змаринується у власному соку, а також у часнику, яким було попередньо натерте м'ясо, і стане неймовірно ароматною і соковитою.
М'ясо посипати приправою, чорним перцем, посолити. Часник подавити на часникодавці і натерти ним м'ясо.
Покласти свинину в миску, накрити кришкою і поставити в холодильник на ніч. Фольгу змастити маслом. Розкласти на фользі половину пучків базиліка та кропу.
Зверху викласти м'ясо, а на м'ясо - базилік і кріп.
Зверху закрити фольгою. Запікати при 200°C 40 хвилин.