Соба з індичкою та овочами
Кількість порцій - 3
Час приготування - 20 хв

Соба з індичкою та овочами

Страва "Соба з індичкою і овочами" відноситься до японської кухні. Особливе місце в цьому рецепті займає соба - східна локшина, приготування якої займає мінімум часу. До того ж, за кількістю білка вона практично не поступається рибі. Соба в поєднанні з філе індички, солодким болгарським перцем, морквою, огірками та цибулею порей роблять запропоновану страву неймовірно ситною і апетитною. Пікантність цій страві надає додавання соєвого соусу і сушеної кінзи. Простота і легкість рецепта полягає в поділі всього процесу приготування страви на два етапи: нарізка всіх інгредієнтів і безпосереднє їх обсмажування.

Інгредієнти

  • Локшина соба - 250 г.
  • Філе індички - 300 г.
  • Перець болгарський - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Огірки - 1 шт.
  • Цибуля порей - 1 шт.
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Кінза сушена - 5 г.
  • Соус соєвий - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Поставити каструлю з водою на вогонь. Філе нарізати скибочками, вздовж волокон, довжиною 5-6 см., шириною 1-1,5 см. Овочі нарізати соломкою довжиною 7-8 см., товщиною 2-3 мм.

  • 02

    У глибокій сковороді розігріти олію, висипати цибулю, обсмажити, через 3-4 хвилини додати м'ясо, після всипати моркву, потім перець, наприкінці огірки, при цьому кожен продукт обсмажити протягом 2 хвилин, тільки потім додавати наступний. Посолити і поперчити за смаком, додати кінзу, перемішати, зняти з вогню.

  • 03

    Висипати в киплячу воду локшину, варити 3 хвилини. Готову локшину викласти не промиваючи під водою в сковороду. Повернути сковороду на вогонь, тушкувати протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Заправити соєвим соусом. Ретельно змішати.