Соковита курочка в апельсинах
Кількість порцій - 8
Час приготування - 1 г 20 хв

Соковита курочка в апельсинах

Курочка виходить дуже м'якою, соковитою з хрусткою скоринкою з пікантним смаком і апельсиновим ароматом. Ця курочка цілком може замінити вже звичну курку з яблуками. Готується досить просто, швидко, а найголовніше легко і корисно. Періодично, приблизно кожні десять хвилин, діставайте блюдо з духовки і поливайте соком, що виділився. Така курочка неодмінно прикрасить святковий стіл. На гарнір найбільш підходить картопля-пюре або відварена. Подають таку курку з сухим білим вином.

Інгредієнти

  • Курка - 1,5 кг.
  • Апельсини - 3 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Карі - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Столове біле вино - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Курку промити і розрізати на частини.

  • 02

    Часник очистити від лушпиння і натерти ним кожен шматочок курки.

  • 03

    Два апельсина нарізати кружечками. З третього апельсина вичавити сік у склянку.

  • 04

    До вичавленого соку додати карі, пару ложок столового білого вина. Потім посолити і поперчити за смаком.

  • 05

    Покласти в цю суміш курячі шматочки з апельсиновими колечками і залишити на 2-3 години.

  • 06

    Потім викласти шматочки курки в форму для випікання, залити маринованою сумішшю і між м'ясом викласти кружечки апельсина.

  • 07

    Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С і випікати 40-50 хвилин.