Курочка виходить дуже м'якою, соковитою з хрусткою скоринкою з пікантним смаком і апельсиновим ароматом. Ця курочка цілком може замінити вже звичну курку з яблуками. Готується досить просто, швидко, а найголовніше легко і корисно. Періодично, приблизно кожні десять хвилин, діставайте блюдо з духовки і поливайте соком, що виділився. Така курочка неодмінно прикрасить святковий стіл. На гарнір найбільш підходить картопля-пюре або відварена. Подають таку курку з сухим білим вином.
Курку промити і розрізати на частини.
Часник очистити від лушпиння і натерти ним кожен шматочок курки.
Два апельсина нарізати кружечками. З третього апельсина вичавити сік у склянку.
До вичавленого соку додати карі, пару ложок столового білого вина. Потім посолити і поперчити за смаком.
Покласти в цю суміш курячі шматочки з апельсиновими колечками і залишити на 2-3 години.
Потім викласти шматочки курки в форму для випікання, залити маринованою сумішшю і між м'ясом викласти кружечки апельсина.
Форму поставити в духовку, розігріту до 200°С і випікати 40-50 хвилин.