Соус Софріто
Кількість порцій - 10
Час приготування - 40 хв

Соус Софріто

Соус Софріто з гарячої Іспанії. Так як іспанці в принципі дуже люблять різні соуси, і в них досить багато рецептів, то і не дивно, що Софріто теж прийшов до нас звідти. Не дивує і той факт, що в цьому рецепті потрібно додавати в соус дуже багато різних приправ. Не кажучи вже про цибулю і часник. Але головним компонентом все таки є томат. Завдяки саме йому соус і виходить такий соковитий і з насиченим смаком. Соус Софріто можна подавати до рису, використовувати як заправку для супів або намазувати на сендвіч. У будь-якому з цих випадків він буде дуже доречний. Крім того, ви можете зберігати його в холодильнику до зручного випадку.

Інгредієнти

  • Помідори - 800 г.
  • Червоний болгарський перець - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Часник - 5 зубчиків
  • Оливкова олія - 100 мл.
  • Кінза - пучок

Етапи приготування

  • 01

    Нарізати цибулю, перець і помідори великими шматками.

  • 02

    Всі нарізані інгредієнти скласти в стакан для блендера.

  • 03

    Порізати кінзу, а часник пропустити через прес і додати їх у склянку до помідорів, цибулі і перцю.

  • 04

    Перемішати все в блендері на невисокій швидкості до однорідного пюре.

  • 05

    У невеликій каструлі нагріти оливкову олію і додати однорідне пюре з блендера.

  • 06

    Варити на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.

  • 07

    Готовий соус охолодити. У холодильнику соус може зберігатися не більше 2-х тижнів.