Соус Софріто з гарячої Іспанії. Так як іспанці в принципі дуже люблять різні соуси, і в них досить багато рецептів, то і не дивно, що Софріто теж прийшов до нас звідти. Не дивує і той факт, що в цьому рецепті потрібно додавати в соус дуже багато різних приправ. Не кажучи вже про цибулю і часник. Але головним компонентом все таки є томат. Завдяки саме йому соус і виходить такий соковитий і з насиченим смаком. Соус Софріто можна подавати до рису, використовувати як заправку для супів або намазувати на сендвіч. У будь-якому з цих випадків він буде дуже доречний. Крім того, ви можете зберігати його в холодильнику до зручного випадку.
Нарізати цибулю, перець і помідори великими шматками.
Всі нарізані інгредієнти скласти в стакан для блендера.
Порізати кінзу, а часник пропустити через прес і додати їх у склянку до помідорів, цибулі і перцю.
Перемішати все в блендері на невисокій швидкості до однорідного пюре.
У невеликій каструлі нагріти оливкову олію і додати однорідне пюре з блендера.
Варити на невеликому вогні приблизно 25-30 хвилин.
Готовий соус охолодити. У холодильнику соус може зберігатися не більше 2-х тижнів.