Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Солона тріска і картопляне пюре, запечені з майонезом
Солона тріска і картопляне пюре, запечені з майонезом

Солона тріска і картопляне пюре, запечені з майонезом

Не дивлячись на те, що тріска - дієтичний і низькокалорійний продукт, запропонована страва є досить ситною. Корисність даної риби не викликає сумнівів. Тріска, як основний інгредієнт, практично не поступається м'ясу за кількістю білка. До того ж, філе тріски благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає здоров'ю серця. Молоко і вершкове масло, що входять до складу картопляного пюре, додають ніжний смак страві. Простота приготування і доступність інгредієнтів дозволить часто радувати рідних подібним делікатесом.

Кількість порцій 3
Час приготування 90 хв

  1. 1. Філе солоної тріски — 425 г.
  2. 2. Картопля — 500 г.
  3. 3. Масло вершкове — 20 г.
  4. 4. Молоко — 225 мл.
  5. 5. Майонез — 100 мл.
  6. 6. Cіль — за смаком

Етапи готування

  1. Покласти в каструлю картоплю не знімаючи шкірки, залити водою так, щоб картопля повністю була покрита водою. Поставити каструлю на вогонь, посолити, довести до кипіння, після чого варити протягом 30 хвилин, до м'якості. Остудити картоплю, зняти шкірку, розім'яти до стану пюре.

  2. Поступово додати в картопляне пюре вершкове масло, потім влити молоко, постійно помішуючи. У підсумку, картопляне пюре має бути достатньо густим.

  3. Рибу необхідно попередньо замочити на ніч у воді. Витягнути з води рибу, викласти її на паперовий рушник, обсушити. Розігріти духовку до 160°C. Викласти рибу в каструлю, залити рибу водою, щоб вона повністю покривала рибу зверху, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння. Забрати каструлю з вогню, накрити кришкою, залишити на 10 хвилин. Після, дістати рибу з каструлі, остудити, видалити кістки і шкіру, розламати на невеликі шматочки.

  4. Змастити жароміцну форму для випікання маслом, викласти на дно картопляне пюре, в середину покласти рибу, змастити зверху майонезом. Поставити форму в духовку на 15 хвилин. Подавати відразу ж, не виймаючи з форми.