Солоні лимони
Кількість порцій - 12
Час приготування - 20 хв

Солоні лимони

Одним із найбільш доступних джерел вітаміну С є лимон. Також до його складу входить кальцій, магній, залізо і багато інших найважливіших елементів для підтримки нормального функціонування організму. Саме лимон є головним інгредієнтом запропонованої страви. Ідея засолювати лимони зародилася в Північній Африці, а саме в Марокко, щоб уникнути нестачі в лимонах цілий рік. Протягом місяця під впливом солі і спецій лимон втрачає свою гіркоту і кислоту, при цьому зберігаючи властиву йому свіжість і цитрусовий смак.

Інгредієнти

  • Лимони - 1 кг.
  • Cіль - 300 г.
  • Оливкова олія - 150 мл.
  • Лавровий лист - 3 шт.
  • Чорний перець горошком - 1 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Лимони вимити і зробити надрізи, наче потрібно їх розрізати на 6 частин, але не дорізати до кінця.

  • 02

    З двох надрізаних лимонів видавити руками сік у літрову банку.

  • 03

    Потім в цю банку укласти всі лимони (і вичавлені). Додати в банку перець, лавровий лист і сіль. Залити зверху оливковою олією і закрити щільно кришкою.

  • 04

    Витримувати лимони в банці треба не менше місяця, після чого можна додавати ці лимони в несолодкі страви.