Соте
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 20 хв

Соте

Спекотний серпень – сезон стиглих овочів і той самий чудовий час, коли можна побалувати себе всілякими овочевими стравами. Рекомендуємо спробувати соте – тушковані овочі по-французьки, які гармонійно просочуються ароматами і соками один одного. Свою назву страва отримала завдяки способу приготування: овочі обсмажуються в сотейнику або на сковороді з різким «струшуванням», щоб рівномірно перемішати і перевернути всі інгредієнти. Соте ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування, але зовсім не проти спробувати що-небудь вишукане, адже воно одночасно смачне, корисне і низькокалорійне. Цей овочевий гарнір прекрасний як в гарячому, так і холодному вигляді.

Інгредієнти

  • Баклажан - 2 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Помідор - 4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Часник - 1 шт.
  • Петрушка - 15 г
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 2 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Баклажани вимити, нарізати кружечками і покласти в солону воду на півгодини.

  • 02

    Кільця цибулі обсмажити і викласти в посуд з товстим дном.

  • 03

    Моркву нарізати кружечками, також обсмажити і викласти на цибулю. Посолити.

  • 04

    Солодкий перець звільнити від насіння, нарізати соломкою і викласти зверху. Посипати подрібненою зеленню і пластинками часнику.

  • 05

    Баклажани зарум'янити на олії з обох сторін. Викласти наступним шаром, посолити, посипати зеленню і часником.

  • 06

    Помідори помістити на кілька секунд у гарячу воду. Зняти шкірку, нарізати кружечками і викласти на баклажани. Посолити, поперчити, посипати зеленню і часником.

  • 07

    Каструлю щільно накрити кришкою. Довести до кипіння, встановити мінімальний вогонь і тушкувати соте близько 50 хвилин, не відкриваючи кришки.

  • 08

    Подавати в гарячому або холодному вигляді, посипавши свіжою зеленню.