Спекотний серпень – сезон стиглих овочів і той самий чудовий час, коли можна побалувати себе всілякими овочевими стравами. Рекомендуємо спробувати соте – тушковані овочі по-французьки, які гармонійно просочуються ароматами і соками один одного. Свою назву страва отримала завдяки способу приготування: овочі обсмажуються в сотейнику або на сковороді з різким «струшуванням», щоб рівномірно перемішати і перевернути всі інгредієнти. Соте ідеально підійде для тих, хто дотримується здорового харчування, але зовсім не проти спробувати що-небудь вишукане, адже воно одночасно смачне, корисне і низькокалорійне. Цей овочевий гарнір прекрасний як в гарячому, так і холодному вигляді.
Баклажани вимити, нарізати кружечками і покласти в солону воду на півгодини.
Кільця цибулі обсмажити і викласти в посуд з товстим дном.
Моркву нарізати кружечками, також обсмажити і викласти на цибулю. Посолити.
Солодкий перець звільнити від насіння, нарізати соломкою і викласти зверху. Посипати подрібненою зеленню і пластинками часнику.
Баклажани зарум'янити на олії з обох сторін. Викласти наступним шаром, посолити, посипати зеленню і часником.
Помідори помістити на кілька секунд у гарячу воду. Зняти шкірку, нарізати кружечками і викласти на баклажани. Посолити, поперчити, посипати зеленню і часником.
Каструлю щільно накрити кришкою. Довести до кипіння, встановити мінімальний вогонь і тушкувати соте близько 50 хвилин, не відкриваючи кришки.
Подавати в гарячому або холодному вигляді, посипавши свіжою зеленню.