Суп харчо - це національний грузинський суп з яловичини з рисом і волоськими горіхами на спеціальній кислій основі з сушених слив - ткемалі або тклапі. Грузинський суп харчо виходить дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені. Такий суп харчо дуже густий. Цей суп поширився на весь пострадянський простір. У різних країнах є різні рецепти його приготування. Сьогодні ми вам представляємо трохи русифікований рецепт грузинського супу харчо. Звичайно, він трохи видозмінений. Замість кислої основи ми беремо помідори, а замість національних прянощів ми кладемо наші лавровий лист і перець. Виходить неймовірно смачно! Приємного апетиту!
Яловичину промити, видалити плівки і жили і нарізати невеликими порційними шматочками.
М'ясо залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти піну. Варити 2 години.
Підготувати овочі. Помідори пробланширувати 2-3 хвилини і зняти шкірку. Подрібнити блендером.
Цибулю дрібно нарізати.
В окрему каструлю покласти цибулю, додати соняшникову олію, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.
Перекласти м'ясо з бульйону в каструлю з цибулею і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Додати до м'яса з цибулею помідори і тушкувати 10-15 хвилин.
Бульйон процідити, влити в м'ясо і довести до кипіння.
Додати в суп харчо рис, перемішати і варити 10-15 хвилин.
Зелень нарізати. Подрібнити часник. Ядра грецьких горіхів злегка обсмажити на сухій сковороді до появи характерного запаху і очистити від шкірки.
Розтерти горіхи в ступці до однорідної пасти. Додати в суп харчо часник, горіхи, гострий перець, запашний перець, лавровий лист, сіль і варити 7-10 хвилин. Додати зелень і варити ще 2-3 хвилини. Дати супу харчо настоятися 5 хвилин і подавати.