Суп харчо
Кількість порцій - 6
Час приготування - 3 г

Суп харчо

Суп харчо - це національний грузинський суп з яловичини з рисом і волоськими горіхами на спеціальній кислій основі з сушених слив - ткемалі або тклапі. Грузинський суп харчо виходить дуже пряний, гострий, з великою кількістю часнику і зелені. Такий суп харчо дуже густий. Цей суп поширився на весь пострадянський простір. У різних країнах є різні рецепти його приготування. Сьогодні ми вам представляємо трохи русифікований рецепт грузинського супу харчо. Звичайно, він трохи видозмінений. Замість кислої основи ми беремо помідори, а замість національних прянощів ми кладемо наші лавровий лист і перець. Виходить неймовірно смачно! Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Яловичина (грудинка) - 500 г.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Помідори - 500 г.
  • Рис - 100 г.
  • Волоські горіхи - 50 г.
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зубчика
  • Червоний гострий перець - 0,5 стручка
  • Зелень - за смаком
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Запашний перець - 4 горошини
  • Сіль - за смаком
  • Вода - 2,5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Яловичину промити, видалити плівки і жили і нарізати невеликими порційними шматочками.

  • 02

    М'ясо залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти піну. Варити 2 години.

  • 03

    Підготувати овочі. Помідори пробланширувати 2-3 хвилини і зняти шкірку. Подрібнити блендером.

  • 04

    Цибулю дрібно нарізати.

  • 05

    В окрему каструлю покласти цибулю, додати соняшникову олію, тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.

  • 06

    Перекласти м'ясо з бульйону в каструлю з цибулею і тушкувати під кришкою 15-20 хвилин. Додати до м'яса з цибулею помідори і тушкувати 10-15 хвилин.

  • 07

    Бульйон процідити, влити в м'ясо і довести до кипіння.

  • 08

    Додати в суп харчо рис, перемішати і варити 10-15 хвилин.

  • 09

    Зелень нарізати. Подрібнити часник. Ядра грецьких горіхів злегка обсмажити на сухій сковороді до появи характерного запаху і очистити від шкірки.

  • 10

    Розтерти горіхи в ступці до однорідної пасти. Додати в суп харчо часник, горіхи, гострий перець, запашний перець, лавровий лист, сіль і варити 7-10 хвилин. Додати зелень і варити ще 2-3 хвилини. Дати супу харчо настоятися 5 хвилин і подавати.