Типовими морепродуктами є: кальмари, креветки, восьминоги, лангусти, омари, мідії. Завдяки високому вмісту в морепродуктах білків, вони є дуже цінним продуктом. Тому вживання страв з морепродуктів під час дотримання дієт є необхідним, так як морепродукти до того ж містять мало калорій. Морепродукти дуже широко використовуються в стравах французької, іспанської, італійської та так званої «середземноморської» кухонь. Сьогодні ми з вами займемося приготуванням першої страви з морепродуктів, яка є дуже поширена на території Середземномор'я. Готується вона не дуже довго, але задоволення від її споживання ви будете отримувати ще довго. Приємного апетиту!
Відварити рис до готовності.
Цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на олії в каструлі. Філе риби нарізати невеликими шматками. Додати до цибулі. Смажити протягом 5 хвилин.
Залити 2,5 л. води.
Коли вода закипить, додати морепродукти, посолити, поперчити, варити 2-3 хвилини.
Після цього додати рис і варити ще протягом 2 хвилин.
В кінці приготування додати видавлений через часниковий прес часник.