Суп із морепродуктами
Кількість порцій - 6
Час приготування - 50 хв

Суп із морепродуктами

Типовими морепродуктами є: кальмари, креветки, восьминоги, лангусти, омари, мідії. Завдяки високому вмісту в морепродуктах білків, вони є дуже цінним продуктом. Тому вживання страв з морепродуктів під час дотримання дієт є необхідним, так як морепродукти до того ж містять мало калорій. Морепродукти дуже широко використовуються в стравах французької, іспанської, італійської та так званої «середземноморської» кухонь. Сьогодні ми з вами займемося приготуванням першої страви з морепродуктів, яка є дуже поширена на території Середземномор'я. Готується вона не дуже довго, але задоволення від її споживання ви будете отримувати ще довго. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Філе судака - 300 г.
  • Морепродукти - 500 г.
  • Цибуля - 150 г.
  • Рис - 100 г.
  • Часник - 3 зубчика
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2,5 л.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити рис до готовності.

  • 02

    Цибулю дрібно нарізати. Обсмажити на олії в каструлі. Філе риби нарізати невеликими шматками. Додати до цибулі. Смажити протягом 5 хвилин.

  • 03

    Залити 2,5 л. води.

  • 04

    Коли вода закипить, додати морепродукти, посолити, поперчити, варити 2-3 хвилини.

  • 05

    Після цього додати рис і варити ще протягом 2 хвилин.

  • 06

    В кінці приготування додати видавлений через часниковий прес часник.