Соус бiлий
Кількість порцій - 6
Час приготування - 20 хв

Соус бiлий

Білий соус - це дивовижний соус. Цей соус може перетворити звичайну страву в неймовірно смачну страву. А будь-який набір інгредієнтів соус може огорнути найніжнішим вершковим смаком. Білий соус був і залишається одним з найбільш популярних в Європі. Навчитися готувати соус нескладно. Найголовніше в цьому процесі - це правильно пасерувати на маслі борошно, розбавляючи його молоком так, щоб соус був густим і однорідним. Соус вийде насиченим, вишуканим і дуже смачним. До речі, на основі такого білого соусу, як ми вам пропонуємо можна готувати різні білі соуси, додаючи різні інгредієнти. Білий соус добре поєднується з вареними і припущеними м'ясними стравами, курчатами, курятиною, котлетами з птиці, дичини і телятини.

Інгредієнти

  • Молоко - 300 мл.
  • Вершкове масло - 25 г.
  • Борошно - 25 г.
  • Сiль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розтопити масло і додати борошно.

  • 02

    Пасерувати на маленькому вогні.

  • 03

    Зняти з вогню і поступово вливати молоко.

  • 04

    В кінці додати спеції і довести до кипіння.

  • 05

    Варити 3 хвилини.