Соус "Пармезан"
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Соус "Пармезан"

Традиційні соуси, якими ми звикли дуже часто користуватися, трохи набридли. І хочеться чогось нового і незвичайного, а шукати доводиться в кухнях інших країн. Але, правда ж, цікаво - як у них і які кулінарні особливості їх кухні? Відповідь на це питання знайдете, лише спробувавши іноземну страву. Представлений нами соус "Пармезан", приклад італійської кухні. Італійці дуже люблять заправляти свої страви різними соусами. А цей рецепт ще і передає справжній італійський глибокий смак сиру. Назва соусу вже й так натякає на свій ключовий інгредієнт - звичайно, це сир пармезан. Його тонкий аромат може упізнати кожний, а насичений смак запам'ятовується назавжди. Сподіваємося, що пікантний сирний соус "Пармезан" - це те, що ви так давно шукали!

Інгредієнти

  • Майонез - 70 г.
  • Філе анчоусів (консервованих в олії) - 3 шт.
  • Сметана - 150 г.
  • Сир пармезан - 40 г.
  • Лимоний сік - 1 ст. л.
  • Мелений чорний перець - 1/2 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Консервований в олії анчоус (філе) помістити в посудину. До нього додати сметану, майонез, сир "Пармезан". Перемішати. Потім додати лимонний сік, поперчити.

  • 02

    Ретельно перемішати вінчиком інгредієнти. Подрібнити все у блендері.

  • 03

    Перелити в каструлю. Накрити кришкою посудину і поставити в холодильник. По закінченні двох годин соус буде готовий.