Соуси хороші тим, що вживати їх можна з безліччю різних повноцінних страв. І не тільки. Соус можна просто намазати на хліб і їсти як бутерброд. Один з таких соусів перед вами. До плюсів віднести можна швидкість приготування. А на смак - він м'який і приємний. Часник додає трохи цікавих ноток (не забуваємо і про користь часнику для організму), а виноградний оцет - аромат. Додамо, що соус виходить не надто гострий, бо далеко не всі любителі гостринки. Такий соус можна подавати в окремій тарілочці, або ж відразу з стравою. Смачного!
Огірок почистити і натерти на середній терці. Руками добре віджати з нього сік, щоб соус не вийшов водянистим.
Кріп дуже дрібно нарізати.
У глибоку миску викласти йогурт, додати огірок, кріп, оливкову олію, виноградний оцет, сіль і перець.
Туди ж вичавити часник, пропустивши його через часниковий прес.
Добре перемішати всі інгредієнти.