Соус дзадзикі
Кількість порцій - 4
Час приготування - 15 хв

Соус дзадзикі

Соуси хороші тим, що вживати їх можна з безліччю різних повноцінних страв. І не тільки. Соус можна просто намазати на хліб і їсти як бутерброд. Один з таких соусів перед вами. До плюсів віднести можна швидкість приготування. А на смак - він м'який і приємний. Часник додає трохи цікавих ноток (не забуваємо і про користь часнику для організму), а виноградний оцет - аромат. Додамо, що соус виходить не надто гострий, бо далеко не всі любителі гостринки. Такий соус можна подавати в окремій тарілочці, або ж відразу з стравою. Смачного!

Інгредієнти

  • Густий йогурт без наповнювача - 500 г
  • Огірок (великий) - 1 шт.
  • Часник - 2 зубчика
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Виноградний оцет - 0,5 ч.л.
  • Кріп - 1 невеликий пучок
  • Мелений чорний перець - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Огірок почистити і натерти на середній терці. Руками добре віджати з нього сік, щоб соус не вийшов водянистим.

  • 02

    Кріп дуже дрібно нарізати.

  • 03

    У глибоку миску викласти йогурт, додати огірок, кріп, оливкову олію, виноградний оцет, сіль і перець.

  • 04

    Туди ж вичавити часник, пропустивши його через часниковий прес.

  • 05

    Добре перемішати всі інгредієнти.