Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Спагеті "алла путтанеска"
Спагеті "алла путтанеска"

Спагеті "алла путтанеска"

Приголомшлива італійська страва сицилійської кухні. Обов'язково сподобається всім любителям солоного і гострого. Готується швидко і легко, одним словом, на швидку руку. Дві основних складових рецепта: спагетті і ароматний соус до них. Готують соус італійці з тих продуктів, які під рукою: цибуля, часник, помідори, маслини, анчоуси, перець, орегано. Склад соусу може відрізнятися в залежності від регіону. Сицилійці додають у нього червоний гострий перець, неаполітанці кладуть багато орегано. Любителям вина можна подати до цієї страви келих червоного вина.

Кількість порцій 6
Час приготування 15 хв

  1. 1. Спагеті — 500 г.
  2. 2. Анчоуси солоні в олії — 50 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  4. 4. Маслини — 150 г.
  5. 5. Часник — 4 шт.
  6. 6. Помідори консервовані — 400 г.
  7. 7. Каперси — 1 ст. л.
  8. 8. Олія оливкова — 70 мл.
  9. 9. Петрушка — 20 г.
  10. 10. Перець чилі мелений — 1 ч. л.
  11. 11. Орегано сушений — 1 ст. л.
  12. 12. Сир пармезан — за смаком
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. У каструлю налити 5 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати спагеті.

  2. Налити оливкову олію в глибоку сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати подрібнені анчоуси, цибулю, каперси і часник, протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.

  3. Додати в сковороду перець чилі і орегано. Перемішати всі інгредієнти, готувати протягом 1 хвилини, після додати нарізані помідори, крупно нарізані маслини.

  4. Долити в сковороду води, до консистенції густого соусу, готувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

  5. Додати чорний перець в соус. Змішати спагеті з соусом, додати подрібнену петрушку. Прикрасити зверху тертим пармезаном.