Спагеті "алла путтанеска"
Кількість порцій - 6
Час приготування - 15 хв

Спагеті "алла путтанеска"

Приголомшлива італійська страва сицилійської кухні. Обов'язково сподобається всім любителям солоного і гострого. Готується швидко і легко, одним словом, на швидку руку. Дві основних складових рецепта: спагетті і ароматний соус до них. Готують соус італійці з тих продуктів, які під рукою: цибуля, часник, помідори, маслини, анчоуси, перець, орегано. Склад соусу може відрізнятися в залежності від регіону. Сицилійці додають у нього червоний гострий перець, неаполітанці кладуть багато орегано. Любителям вина можна подати до цієї страви келих червоного вина.

Інгредієнти

  • Спагеті - 500 г.
  • Анчоуси солоні в олії - 50 г.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Маслини - 150 г.
  • Часник - 4 шт.
  • Помідори консервовані - 400 г.
  • Каперси - 1 ст. л.
  • Олія оливкова - 70 мл.
  • Петрушка - 20 г.
  • Перець чилі мелений - 1 ч. л.
  • Орегано сушений - 1 ст. л.
  • Сир пармезан - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    У каструлю налити 5 л. води, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати спагеті.

  • 02

    Налити оливкову олію в глибоку сковороду, поставити на вогонь, розігріти, додати подрібнені анчоуси, цибулю, каперси і часник, протягом 2-3 хвилин на середньому вогні.

  • 03

    Додати в сковороду перець чилі і орегано. Перемішати всі інгредієнти, готувати протягом 1 хвилини, після додати нарізані помідори, крупно нарізані маслини.

  • 04

    Долити в сковороду води, до консистенції густого соусу, готувати 3-5 хвилин на середньому вогні.

  • 05

    Додати чорний перець в соус. Змішати спагеті з соусом, додати подрібнену петрушку. Прикрасити зверху тертим пармезаном.