Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Спагеті марінара
Спагеті марінара

Спагеті марінара

Для цієї страви чим більше різних морепродуктів, тим краще. Блюдо виходить дуже смачне і на вигляд красиве. Спагеті - найпоширеніший вид пасти для рецепта з морепродуктами. Вони рясно приправлені соусом марінара, тому не злипаються і не збиваються в купу, а рівномірно розподіляються в тарілці разом з дрібними морепродуктами. Завдяки високій концентрації кислоти, яка міститься в помідорах, соус може зберігатися дуже довго. В залежності від сорту помідорів соус набуває різні смакові відтінки. Якщо соус приготувати заздалегідь, то на приготування страви піде зовсім мало часу. Це один з найпопулярніших італійських рецептів приготування пасти.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Олія оливкова — 2 ст. л.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Помідори консервовані — 400 г.
  6. 6. Вино біле сухе — 135 мл.
  7. 7. Цукор — 1 ч. л.
  8. 8. Бульйон рибний — 3 ст. л.
  9. 9. Мідії в мушлях — 12 шт.
  10. 10. Спагеті — 375 г.
  11. 11. Масло вершкове — 30 г.
  12. 12. Тріска (філе) — 125 г.
  13. 13. Кальмари — 125 г.
  14. 14. Креветки очищені — 200 г.
  15. 15. Петрушка — 4 ст. л.
  16. 16. Молюски консервовані — 200 г.

Етапи готування

  1. Для приготування соусу, у сковороді розігріти оливкову олію, подрібнити цибулю і моркву, додати їх у сковороду, обсмажити протягом 10 хвилин на середньому вогні, до золотистого кольору.

  2. Додати в сковороду подрібнені 2 зубчики часнику, влити консервовані помідори, вилити 125 мл. вина і додати цукор.

  3. Довести до кипіння суміш у сковороді, зменшити вогонь, тушкувати протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

  4. Розігріти вино, яке залишилося в окремій сковороді, додати подрібнений 1 зубчик часнику, влити рибний бульйон. Додати мідії, закрити сковорідку кришкою, готувати на сильному вогні, періодично струшуючи, готувати протягом 5 хвилин. Наприкінці, викинути мідії, що не відкрилися.

  5. Відварити спагеті в трохи підсоленій воді. Злити воду, тримати спагеті в теплі.

  6. Розтопити вершкове масло в новій сковороді, обсмажити нарізані кільцями кальмари, шматочки тріски і креветки, протягом 2 хвилин до готовності. Зняти сковороду з вогню, додати соус, який заздалегідь приготований, також додати мідії, петрушку і молюски. Трохи нагріти і змішати зі спагеті.