Спагеті з арахісом і перцем
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 15 хв

Спагеті з арахісом і перцем

З самими спагетті ніяких особливих дій не виконують. Їх просто відварюють і дають їм охолонути. Промивати спагетті, як і інші макаронні вироби, не потрібно, так як промивка водою значно зменшує вміст у них вітамінів. Блюдо виходить дуже ароматним за рахунок болгарського перцю і спецій. Ну і, звичайно, дуже важливим компонентом страви є соус, яким заправляються спагетті. Його смак просто неповторний, адже головними інгредієнтами соусу є мед і соєвий соус. Готуються такі спагетті досить швидко, тому чудово підійдуть для частування раптово нагрянувших гостей.

Інгредієнти

  • Спагеті - 150 г.
  • Олія кунжутна - 2 ст. л.
  • Перець чилі мелений - за смаком
  • Мед - 2 ст. л.
  • Соус соєвий - 1 ст. л.
  • Перець болгарський червоний - 1 шт.
  • Арахіс - 70 г.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Кінза - 1 пучок

Етапи приготування

  • 01

    Відварити спагеті в підсоленій воді, протягом 7-9 хвилин. Викласти потім на друшляк і остудити.

  • 02

    Змішати в мисці кунжутну олію і перець чилі, перемішати суміш, нагріти соус на сковороді постійно помішуючи. Додати мед і соєвий соус, ретельно перемішати.

  • 03

    Спагеті перекласти в каструлю, зверху викласти соус, перемішати. Залишити в прохолодному місці на 30-45 хвилин.

  • 04

    Розігріти сковороду, висипати арахіс, обсмажити, після чого подрібнити. Обсмажити кунжут. Дрібно нарізати перець і кінзу. При подачі викласти спагеті з соусом на тарілку, додати арахіс, кунжут, і перець з кінзою.