Спагеті з баклажанами
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Спагеті з баклажанами

При приготуванні цієї страви можна використовувати як спагеті, так і будь-який інший вид макаронних виробів з борошна твердих сортів. Хоча серед інгредієнтів і відсутнє м'ясо, але страва, тим не менш, виходить дуже ситною і поживною. Паста з баклажанами, приправлена сиром, дуже проста в приготуванні, вимагає зовсім небагато інгредієнтів і прекрасно підійде і для вегетаріанців. Сир можна замінити солоним сиром. Результат в будь-якому випадку виходить прекрасним. Блюдо неймовірно цікаве.

Інгредієнти

  • Сіль - за смаком
  • Сир твердий - 80 г.
  • Лимон - 0,5 шт.
  • Вершки - 275 мл.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Олія оливкова - 3 ст. л.
  • Спагеті - 350 г.
  • Баклажани - 500 г.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити баклажани, нарізати тонкими скибочками вздовж плода. Поставити каструлю з водою на вогонь, посолити, довести до кипіння, на 2 хвилини покласти баклажани в воду, після, промити під холодною водою, викласти на паперовий рушник, баклажани повинні просохнути.

  • 02

    Довести підсолену воду в каструлі до кипіння, висипати у воду спагеті, варити без кришки 10-12 хвилин, постійно підтримувати невелике кипіння.

  • 03

    Налити олію в сковороду, поставити на вогонь, розігріти, викласти баклажани на сковороду в олію, також додати дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин. Додати лимонний сік. Викласти в сковороду спагеті, влити вершки, перемішати, додати за смаком сіль і перець. Подавати з тертим сиром.