При приготуванні цієї страви можна використовувати як спагеті, так і будь-який інший вид макаронних виробів з борошна твердих сортів. Хоча серед інгредієнтів і відсутнє м'ясо, але страва, тим не менш, виходить дуже ситною і поживною. Паста з баклажанами, приправлена сиром, дуже проста в приготуванні, вимагає зовсім небагато інгредієнтів і прекрасно підійде і для вегетаріанців. Сир можна замінити солоним сиром. Результат в будь-якому випадку виходить прекрасним. Блюдо неймовірно цікаве.
Очистити баклажани, нарізати тонкими скибочками вздовж плода. Поставити каструлю з водою на вогонь, посолити, довести до кипіння, на 2 хвилини покласти баклажани в воду, після, промити під холодною водою, викласти на паперовий рушник, баклажани повинні просохнути.
Довести підсолену воду в каструлі до кипіння, висипати у воду спагеті, варити без кришки 10-12 хвилин, постійно підтримувати невелике кипіння.
Налити олію в сковороду, поставити на вогонь, розігріти, викласти баклажани на сковороду в олію, також додати дрібно нарізану цибулю, обсмажувати протягом 8-10 хвилин. Додати лимонний сік. Викласти в сковороду спагеті, влити вершки, перемішати, додати за смаком сіль і перець. Подавати з тертим сиром.