Спагеті з сібасом, родзинками і кедровими горішками
Кількість порцій - 2
Час приготування - 15 хв

Спагеті з сібасом, родзинками і кедровими горішками

Блюдо дуже смачне, ситне і корисне. Головну роль у ньому грає риба сібас. У риби сібас дуже мало кісток, вона надзвичайно ніжна на смак, за що і прирівнюється до категорії риб преміум класу. Крім цього сібас ще й дуже корисна риба. У ній міститься велика кількість жирних кислот «Омега-3», що мають протизапальну і антиоксидантну дію. У цієї риби низький вміст калорій, у зв'язку з цим вона чудово підходить для тих, хто уважно стежить за своєю вагою. Ізюм та кедрові горішки у страві додають сил та енергії організму і почуття ситості. Блюдо прекрасно підійде для прихильників здорового і правильного харчування.

Інгредієнти

  • Спагеті - 160 г.
  • Філе сибаса - 180 г.
  • Фенхель - 150 г.
  • Родзинки - 50 г.
  • Горіхи кедрові - 20 г.
  • Часник - 1 шт.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Петрушка - 5 г.
  • Масло вершкове - 10 г.
  • Вино біле сухе - 100 мл.
  • Олія оливкова - 60 мл.

Етапи приготування

  • 01

    Відварити спагеті в підсоленій воді протягом 7 хвилин, висипати спагеті на друшляк.

  • 02

    Залити ізюм у мисці гарячою водою на 5 хвилин, після чого необхідно обсушити його і віджати паперовим рушником. Фенхель нарізати якомога тонше, часник подрібнити, відрізати дві тонкі пластини чилі, подрібнити петрушку. Рибу нарізати великими шматочками.

  • 03

    Обсмажити кедрові горіхи на розігрітій сковороді на середньому вогні 1 хвилину, після - відкласти.

  • 04

    Влити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, викласти рибу на сковороду, обсмажити на сильному вогні з одного боку 30 секунд.

  • 05

    Додати до риби в сковороду пластини перцю чилі, фенхель, родзинки, часник, вершкове масло, половину горіхів, влити вино, тушкувати соус 1 хвилину на сильному вогні.

  • 06

    Додати в сковороду спагеті, скропити оливковою олією, висипати другу половину горіхів, додати сіль і перець за смаком, тушкувати 1 хвилину на середньому вогні. При подачі посипати петрушкою.