Спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою

Побачивши нескінченний список використовуваних інгредієнтів для цієї страви, Ви напевно засмутилися: чому такі ефектні й вишукані страви так складні в приготуванні? А ось і не всі. Як, наприклад, спагеті із креветками в вершково-томатному соусі з хлібно-часниковою крихтою. Головний девіз і в теж час достоїнство цього рецепта: «все геніальне – просто». Страва, яку Ви отримаєте, вразить багатою палітрою смакових ноток. Пряні спеції, свіжа зелень і ароматний соус як ні є краще підкреслюють ніжний і делікатний смак пасти. Ці традиційні італійські макаронні вироби наділені однією чудовою властивістю – вони чудово поєднуються практично з усіма інгредієнтами. Переконайтеся в цьому і Ви.

Інгредієнти

  • Спагеті - 200 г.
  • Часник - 5 шт.
  • Вершки - 200 мл.
  • Креветки - 250 г.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Паприка - 0,5 ч. л.
  • Карі - 3 г.
  • Базилік - 3 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний запашний - за смаком
  • Олія оливкова - 70 мл.
  • Цедра лимона - 1 ст. л.
  • Петрушка - за смаком
  • Багет - 2 шматка

Етапи приготування

  • 01

    Очистити часник, подрібнити. Відкласти 1 ч. л. часнику, інше змішати з оливковою олією. Додати в суміш олії і часнику лимонну цедру, базилік, посолити і поперчити.

  • 02

    Розігріти в каструлі оливкову олію, додати креветки, обсмажувати 2-3 хвилини, прибрати з вогню каструлю, накрити зверху кришкою.

  • 03

    Відварити спагеті в підсоленій воді до стану аль денте.

  • 04

    Довести до кипіння вершки в сковороді, влити томатну пасту, додати паприку, карі, посолити і поперчити. Протушкувати до однорідної консистенції.

  • 05

    Багет подрібнити в крихту, додати до нього 1 ч. л. часнику, яка заздалегідь підготовлена.

  • 06

    При подачі викласти на тарілку спагеті, залити соусом, викласти креветки, присипати зверху хлібними крихтами.