Досить оригінальний салат з одного основного інгредієнта (картоплі) і заправки. Салат, родом із сонячної Іспанії, має пікантний трохи гострий смак. За бажанням при обсмажуванні картоплі можна додати різні спеції, наприклад, сушений базилік, орегано, кмин, розмарин, суміш перців. У соус-заправку можна додати плавлений сир, замість тертого твердого, а з часнику вичавити сік, тоді соус буде більш однорідним. Співвідношення гірчиці і майонезу можна підбирати по своєму смаку. Також не зайвим буде додати будь-яку свіжу подрібнену зелень. Подавайте такий салат як гарнір до птиці, риби або м'ясних страв.
Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці. З'єднати сир з часником, майонезом і гірчицею.
Картоплю помити, розрізати на шматочки і обсмажити на оливковій олії. Збризнути її лимонним соком.
Додати заправку до картоплі і перемішати.