Іспанський смажений картопляний салат
Кількість порцій - 4
Час приготування - 30 хв

Іспанський смажений картопляний салат

Досить оригінальний салат з одного основного інгредієнта (картоплі) і заправки. Салат, родом із сонячної Іспанії, має пікантний трохи гострий смак. За бажанням при обсмажуванні картоплі можна додати різні спеції, наприклад, сушений базилік, орегано, кмин, розмарин, суміш перців. У соус-заправку можна додати плавлений сир, замість тертого твердого, а з часнику вичавити сік, тоді соус буде більш однорідним. Співвідношення гірчиці і майонезу можна підбирати по своєму смаку. Також не зайвим буде додати будь-яку свіжу подрібнену зелень. Подавайте такий салат як гарнір до птиці, риби або м'ясних страв.

Інгредієнти

  • Картопля - 600 г.
  • Олія оливкова - 30 мл.
  • Часник - 30 г.
  • Майонез - 20 г.
  • Лимон - 30 г.
  • Сир - 30 г.
  • Гірчиця діжонська - 10 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Часник очистити від лушпиння і подрібнити. Сир натерти на крупній тертці. З'єднати сир з часником, майонезом і гірчицею.

  • 02

    Картоплю помити, розрізати на шматочки і обсмажити на оливковій олії. Збризнути її лимонним соком.

  • 03

    Додати заправку до картоплі і перемішати.