Іспанський томатний суп із часниковим хлібом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г

Іспанський томатний суп із часниковим хлібом

Вже судячи з назви можна припустити, що страва буде "гарячою", як неприборканий темперамент іспанців. Так як вони люблять багато різних приправ додавати в страви, то і ця не виняток. Тут вам і часник, який і від хвороб лікує, і аромат страві додає. І цибуля теж, як і в будь-якій першиій страві, незамінна в іспанському супі. Дуже багато різних овочів і навіть хліб. Все це разом робить томатний суп дуже ситним і наваристим. Але при цьому він настільки смачний, що відірватися від нього дуже складно. Тому довго не думайте, а краще поспішіть приготувати такий швидкий і смачний суп, щоб здивувати своїх рідних чудовою стравою.

Інгредієнти

  • Порошок чилі - 7 г.
  • Часникова приправа - 12 г.
  • Зубчик часника - 3 шт.
  • Помідор - 500 г.
  • Сир "Чеддер" - 25 г.
  • Черствий білий хліб - 200 г.
  • Шматок багету - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Зелений солодкий перець - 1 шт.
  • Лист лавровий - 1 шт.
  • Чорний перець (горошок) - 5 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь селери - 50 г.
  • Олія оливкова - 48 г.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Для бульйону потрібно: цибулю, моркву, селеру помити, почистити, нарізати шматками середньої величини та обсмажити на сухій сковорідці до м'якості. Налити в кастрюлю 1 л. води, поставити на вогонь та довести до кипіння. Додати овочі. Посолити за смаком, покласти лавровий лист та перець. Варити 10-12 хвилин. Зняти з вогню, забрати овочі, а бульйон процідити через полотняний рушник або кілька шарів марлі.

  • 02

    Цибулю та часник почистити, дрібно нашинкувати. Солодкий перець помити, видалити плодоніжку та насіння, нарізати невеликими кубиками. У великій сковорідці з високими бортиками розігріти оливкову олію, додати цибулю, часник та перець, обсмажувати 3 хвилини. Додати чилі, розмішати та залишити на дуже повільному вогні на 5 хвилин.

  • 03

    Тим часом помідори помити, шкірку хрестоподібно надрізати, ошпарити окропом та зняти шкірку. Нарізати плоди великими кубиками. Додати помідори в сковорідку з цибулею та часником. Продовжити готувати на повільному вогні, періодично помішуючи, поки суміш не загусне, приблизно 15 хвилин.

  • 04

    З черствого білого хліба зрізати скоринку. Нарізати хліб невеликими кубиками, додати в сковорідку з овочами. Влити гарячий бульйон та варити без кришки 15 хвилин, поки суп не стане як густа юшка. Спробувати: якщо потрібно, додати сіль. Накрити кришкою та залишити на повільному вогні до подачі на стіл.

  • 05

    Приготувати часниковий хліб. Розігріти духовку до 180°С. Шматки багету (чи іншого білого хліба) викласти на деко, побризкати оливковою олією, присипати тертим твердим сиром та часниковою приправою. Поставити в духовку на 3 хвилини. Подавати суп дуже гарячим часниковим хлібом.