Гострий салат з кальмарами
Кількість порцій - 10
Час приготування - 1 г

Гострий салат з кальмарами

Хочемо запропонувати вам салат, який буде актуальним як у звичайні дні, так і в піст. Особливість його в тому, що готувати його можна за день або два до того, як подавати на стіл. Коли він постоїть, то стає тільки смачнішим. Тільки будьте обережні - салат досить гострий! Якщо ви полюбляєте гостринку, запашний часничок з оцтом, тоді швидше готувати цей невигадливий, але незвичайний салатик! І нехай вас не лякає те, що треба докласти чимало зусиль для цієї страви - результат не змусить вас чекати! Ми впевнені, він припаде до смаку всім, кого ви будете ним пригощати. Ще й добавки попросять!

Інгредієнти

  • Кальмари - 1,5кг
  • Морква - 2шт
  • Цибуля - 2шт
  • Рослинна олія - 8 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Кунжут - 1 ст. л.
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Часник - 6 зубків
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Заморожені кальмари викласти в мисочку. Залити крутим окропом. Майже вся плівка під дією окропу згорнеться. Плівку, що залишилась, нутрощі і хорду (прозорий хребет) видалити під проточною водою.

  • 02

    В каструльці закип'ятити воду. Додати у воду сіль, лавровий лист, перець горошком. У киплячу воду по одному опускати кальмари. Спочатку опустити один. Швидко порахувати до десяти і виймати кальмар шумівкою. Дочекатися, коли вода знову закипить, і опустити наступний кальмар.

  • 03

    Потім ще раз добре промити холодною водою. Потім кальмари нарізати тонкою соломкою.

  • 04

    Цибулю нарізати півкільцями, і обсмажити з 4 столовими ложками рослинної олії і однією столовою ложкою кунжутного насіння. Смажити потрібно хвилини 4-6, постійно помішуючи, щоб цибуля не пригоріла.

  • 05

    Моркву нарізати тонкою соломкою. В окремій сковороді її обсмажити, додавши цукор і паприку. Смажити моркву так само як і цибулю - 4-6 хвилин, безперервно помішуючи.

  • 06

    У миску викласти соломку кальмара, готову моркву і цибулю, разом з олією, в якій вони смажилися. Додати оцет, чайну ложку солі, подрібнений часник.

  • 07

    Добре перемішати і прибрати в холодильник. Перед подачею салат потрібно ще раз перемішати.