Діп зі шпинату
Кількість порцій - 8
Час приготування - 25 хв

Діп зі шпинату

Діп в буквальному розумінні слова з англійської означає "занурювати". Діп - це соус, який за консистенцією нагадує сметану. Але це не звичайний соус. Головна відмінність діпа від звичайних соусів полягає в способі його застосування - зазвичай соус поливають на їжу, але у випадку з діпом їжу занурюють в соус. Звідси і назва "dip", що значить занурювати, опускати. Сьогодні ми вам пропонуємо приготувати такий корисний і смачний діп зі шпинату. У такий соус можна вмочати чіпси, шматочки овочів, шматки м'яса, морепродукти, хліб, крекер в якості закуски перед основною стравою. Загалом діп найчастіше використовується для приправки їжі, яку їдять руками. До речі, найбільш поширені діпи в Америці та Китаї.

Інгредієнти

  • Шпинат - 250 г.
  • Сметана - 180 г.
  • Майонез - 200 г.
  • Нарізаний кріп - 0,5 ч. л.
  • Нарізана зелена цибуля - 50 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Відварити шпинат, процідити і добре віджати від зайвої рідини.

  • 02

    Змішати сметану з майонезом, нарізаними кропом і цибулею, посолити. Додати дрібно нарізаний шпинат. Добре перемішати і поставити в холодильник на пару годин.

  • 03

    Готовий, добре охолоджений діп подавати до крекерів або чіпсів.