Весняна печеня з курки і молодої картоплі
Кількість порцій - 3
Час приготування - 1 г 20 хв

Весняна печеня з курки і молодої картоплі

Звичну нам печеню абсолютно незаслужено вважають зимовою стравою. Яскрава весняна зелень, курячі стегенця і молода картопля вдало поєднуються в рецепті цієї ситної страви. У кожну страву з курки завжди хочеться додати ексклюзиву, щоб кожного разу вона мала неповторний смак. Ніжне куряче м'ясо як можна краще підходить до ранньої картоплі. А брокколі, зелений горошок і зелень додадуть страві не тільки яскраве кольорове оформлення, але й так потрібні вам навесні вітаміни і мікроелементи. Завдяки соусу песто страва набуває не тільки гармонійний смак, але і запам'ятається вам надовго.

Інгредієнти

  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Дрібна молода картопля - 300 г.
  • Овочевий бульйон - 425 мл.
  • Броколі - 300 г.
  • Зелений горошок - 140 г.
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Соус песто - 2 ст. л.
  • Петрушка - 100 г.
  • Кріп - 100 г.
  • Курячі стегенця - 500 г.
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Розігріти оливкову олію в глибокій сковороді з масивним дном. Додати подрібнену цибулю, пасерувати на слабкому вогні близько 5 хвилин. Відправити в сковорідку курячі стегенця без шкіри і кісток і готувати, поки вони не побіліють.

  • 02

    Додати дрібну молоду картоплю, влити бульйон і поперчити. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати приблизно 30 хвилин.

  • 03

    Додати броколі, зелений горошок і зелень, готувати під кришкою 5 хвилин. Потім вмішати соус песто, прогріти і подавати страву до столу. Смачного!