Запіканка з кабачків
Кількість порцій - 5
Час приготування - 1 г 25 хв

Запіканка з кабачків

Напевно, найпопулярніша страва з кабачків - це порізати їх кружечками і посмажити. Але ж кабачки - продукт досить корисний, насичений вітамінами. І поки їх сезон у розпалі, потрібно намагатися по максимуму забрати всі ці вітаміни, щоб запастися ними. Якщо кабачки смажити, то, як відомо, під час цього процесу губляться майже всі корисні елементи. Тому потрібно шукати інші способи. Як варіант, можна приготувати смачну і швидку запіканку з кабачків. Така страва не тільки не втрачає свої цінності (так як запікається в духовці), а й завдяки іншим інгредієнтам має чудовий смак. До того ж і калорій має не так багато, що робить цю страву ще кориснішою.

Інгредієнти

  • Кабачки - 600 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Сир плавленый - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 200 г
  • Часник - 2 зуб.
  • Сіль - 10 г
  • Рослинна олія - 3 ст. л.

Етапи приготування

  • 01

    Кабачки миємо, відрізаємо плодоніжки, очищаємо і натираємо на крупній тертці.

  • 02

    Додаємо сіль і відставляємо на 10-20 хвилин, щоб кабачки пустили сік.

  • 03

    Лук очистити і нарізати дуже тонкими кільцями.

  • 04

    Ніж змочити водою і нарізати сир тонкими пластинками.

  • 05

    Всі інгредієнти кладемо в каструлю, перемішуємо, ставимо на маленький вогонь і підігріваємо, помішуючи.

  • 06

    Сир повинен повністю розтопиться. Потім за допомогою часникодавки видавлюємо очищені зубчики часнику.

  • 07

    В окремій мисці збиваємо яйця.

  • 08

    Збиті яйця обережно переливаємо в кабачкову масу і злегка, не дуже інтенсивно, перемішуємо до однорідного стану.

  • 09

    Далі отриману суміш виливаємо у форму для випікання, попередньо змастивши її олією. Після чого випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно годину.