Салат з кальмарів з сиром фета і виноградом
Кількість порцій - 4
Час приготування - 10 хв

Салат з кальмарів з сиром фета і виноградом

Ніжний смак кальмара давно оцінили навіть найвибагливіші гурмани, проте легко очистити цей морський делікатес для деяких стало непосильним завданням. Насправді ж, це зовсім не складно. Потрібно лише опустити тушку в ємність з окропом на п'ять секунд, потім – у крижану воду. І плівочки видаляться без особливих труднощів. Ось і весь секрет. Як варіант, з цим корисним морепродуктом можна приготувати смачний і легкий салат. Пікантне поєднання кисло-солодкого винограду і легкої солонуватості грецького сиру настільки незвично, наскільки божественно. Рекомендуємо використовувати великі сорти винограду як зеленого, так і блакитного кольору (наприклад, августин і гарольд): салатик буде виглядати ефектніше.

Інгредієнти

  • Салат зелений - 200 г.
  • Кальмари - 200 г.
  • Виноград - 100 г.
  • Сир фета - 100 г.
  • Олія оливкова - 20 мл.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Салат помити, просушити, нарвати руками. Виноград помити і розрізати на половинки.

  • 02

    Кальмари відварити в підсоленій воді близько 1-2 хвилин. Потім нарізати їх кільцями. Сир фета розкришити.

  • 03

    Всі інгредієнти з'єднати. Додати оливкову олію і перемішати салат.