Салати давно стали незамінним атрибутом не тільки будь-якого святкового застілля, але й сімейного обіду. Пропонуємо не порушувати стару добру традицію і насолодитися простим в приготуванні і дуже смачним салатом з кальмарів зі свіжими огірками. Заодно і навчитеся правильно варити цей на перший погляд примхливий делікатес. Така закуска не тільки ситна і поживна, але і досить-таки корисна і дієтична. Кальмар – цінний морепродукт, багатий на вміст фосфору, заліза, калію і йоду. Ніжне, але щільне м'ясо цього морського мешканця складе прекрасну компанію будь-яким інгредієнтам, наприклад, звареним в круту яйцям. А хрусткі огірочки наповнять салатик свіжістю і весняним настроєм.
Яйця відварити, охолодити, очистити, нарізати соломкою або скибочками. Кальмари розморозити і опустити в окріп на 1-2 хвилини. Потім нарізати соломкою.
Огірки помити і нарізати соломкою. Всі інгредієнти з'єднати. Додати майонез і перемішати салат.