Староанглійський хлібний соус
Кількість порцій - 4
Час приготування - 40 хв

Староанглійський хлібний соус

Староанглійський хлібний соус дозволить не тільки урізноманітнити ваш асортимент соусів, але певною мірою зменшить споживання хліба. Спеції слід додавати в молочне пюре за своїм смаком. Лук, який був видалений під час проціджування, при бажанні додають в готовий соус для запаху. Готовий соус залишають в теплому місці на 2 години. Для розігріву соус ставлять на повільний вогонь, і в процесі збивання додають вершкове масло. Цей хлібний соус чудово поєднується з м'ясом, індичкою.

Інгредієнти

  • Цибуля-шалот - 1 шт.
  • Молоко - 10 ст. л.
  • Хліб білий (черствий) - 50 г.
  • Горіх мускатний мелений - за смаком
  • Перець кайєнський - за смаком
  • Масло вершкове - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Вершки 30% - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Цибулю дрібно нарізати, покласти її в каструлю з товстим дном, залити молоком, поставити на вогонь. На середньому вогні довести до кипіння, потім зменшити вогонь, варити протягом 10-15 хвилин до м'якості цибулі. Після, процідити через сито, для видалення цибулі з молока.

  • 02

    Замочити в молоці черствий хліб на 15-50 хвилин, в залежності від того, наскільки хліб черствий. Після, розім'яти виделкою хліб, перемішати ретельно з молоком до стану пюре.

  • 03

    Додати за смаком в молочне пюре спеції, посолити. Збити виделкою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Забрати каструлю з вогню, влити вершки, перемішати. Подавати до м'яса.