Пропонована страва раз і назавжди змінить Ваше звичне уявлення про овочі. Спеціально для Вас тушковані літні овочі або, якщо простіше говорити – овочеве рагу. Готується швидко, виходить завжди смачно і корисно. А найголовніше – таку нехитру страву можна приготувати практично з будь-яких сезонних овочів. У нашому випадку – це картопля, кабачки, баклажани, томати і морква. Прекрасно як в гарячому, так і холодному вигляді. Особливість рагу в тому, що овочі, обсмажуючись в олії, починають рясно виділяти сік, який і служить рідиною для тушкування. Завдяки цьому компоненти насичуються соками, смаками і запахами один одного, і виходять м'якими і соковитими. Що можна ще побажати в прекрасний літній день?
Картоплю, кабачки і баклажани помити, очистити і порізати кубиками середньої величини і рівним шаром викласти на дно каструлі. Не перемішуючи, додати невелику кількість рослинної олії. Накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 5-7 хвилин.
Поки овочі тушкуються, ріпчасту цибулю дрібно порізати, моркву натерти. Помідори нарізати кубиками. У сковороді розігріти невелику кількість олії, обсмажити цибулю і моркву до м'якості 3-4 хвилини, постійно помішуючи, щоб овочі не пригорали. Потім додати помідори, перемішати і тушкувати ще кілька хвилин.
Додати обсмажені овочі в каструлю. Посолити, поперчити і перемішати. Тушкувати овочі під кришкою, періодично помішуючи і підливаючи воду або овочевий бульйон, близько 10 хвилин.
Готові овочі за бажанням посипати нарізаною зеленню.