Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі
Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі

Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі

Для приготування соковитого стейка важливо правильно вибрати яловичину. М'ясо має бути з частини туші, званої «міжреберної». Готувати стейк краще зі свіжого м'яса, при використанні замороженого - його обов'язково потрібно розморозити до кімнатної температури. М'ясо стане м'якше, якщо після приготування дати йому протягом 5-10 хвилин трохи «відпочити», так соки зможуть рівномірно поширитися по всьому шматку. Важливе місце в рецепті відводиться і тушкуванню фруктів. Суворе дотримання технології приготування - запорука апетитної і смачної страви. За великим рахунком, основне в цьому рецепті - фрукти і процес їх тушкування. Решта залишається за м'ясом.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Інжир — 300 г.
  2. 2. Яблука зелені — 300 г.
  3. 3. Часник — 3 шт.
  4. 4. Вино червоне сухе — 300 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 2 ст. л.
  6. 6. Олія оливкова — 2 ст. л.
  7. 7. Розмарин свіжий — 2 шт.
  8. 8. Мед — 2 ч. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Стейк яловичий — 600 г.
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком

Етапи готування

  1. Стейк необхідно посолити і поперчити з кожного боку, залишити на 5 хвилин.

  2. Обрізати ніжки в інжира, розрізати кожен плід інжиру на 4 частини. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати часточками. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками.

  3. Налити в сковороду оливкову олію, викласти на сковороду стейки. Обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти м'ясо на тарілку, накрити зверху фольгою, залишити на 5 хвилин.

  4. У сковороду з-під м'яса додати вершкове масло, викласти інжир, яблука, часник і розмарин. Помішуючи обсмажувати 2 хвилини. Додати до фруктів на сковороді вино, тушкувати 5-7 хвилин, вино повинне упаритися на дві третини до консистенції густого соусу. Витягнути розмарин, в кінці додати мед.

  5. При подачі, на тарілку викласти фрукти зі сковороди, зверху стейк. Прикрасити стейк гіркою салату, який потрібно заправити оливковою олією та лимонним соком.