Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі

Для приготування соковитого стейка важливо правильно вибрати яловичину. М'ясо має бути з частини туші, званої «міжреберної». Готувати стейк краще зі свіжого м'яса, при використанні замороженого - його обов'язково потрібно розморозити до кімнатної температури. М'ясо стане м'якше, якщо після приготування дати йому протягом 5-10 хвилин трохи «відпочити», так соки зможуть рівномірно поширитися по всьому шматку. Важливе місце в рецепті відводиться і тушкуванню фруктів. Суворе дотримання технології приготування - запорука апетитної і смачної страви. За великим рахунком, основне в цьому рецепті - фрукти і процес їх тушкування. Решта залишається за м'ясом.

Інгредієнти

  • Інжир - 300 г.
  • Яблука зелені - 300 г.
  • Часник - 3 шт.
  • Вино червоне сухе - 300 мл.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Розмарин свіжий - 2 шт.
  • Мед - 2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Стейк яловичий - 600 г.
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Стейк необхідно посолити і поперчити з кожного боку, залишити на 5 хвилин.

  • 02

    Обрізати ніжки в інжира, розрізати кожен плід інжиру на 4 частини. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати часточками. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками.

  • 03

    Налити в сковороду оливкову олію, викласти на сковороду стейки. Обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти м'ясо на тарілку, накрити зверху фольгою, залишити на 5 хвилин.

  • 04

    У сковороду з-під м'яса додати вершкове масло, викласти інжир, яблука, часник і розмарин. Помішуючи обсмажувати 2 хвилини. Додати до фруктів на сковороді вино, тушкувати 5-7 хвилин, вино повинне упаритися на дві третини до консистенції густого соусу. Витягнути розмарин, в кінці додати мед.

  • 05

    При подачі, на тарілку викласти фрукти зі сковороди, зверху стейк. Прикрасити стейк гіркою салату, який потрібно заправити оливковою олією та лимонним соком.