Стір-фрай із яловичини
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г

Стір-фрай із яловичини

Стір-фрай - це не якась конкретна страва, а дуже популярна по всій Азії технологія приготування їжі. Таким чином можна приготувати практично все. Всі продукти для стір-фрая потрібно нарізати завчасно, оскільки все готується дуже швидко і часу на підготовку немає. «Stir-fry» в буквальному значенні слова означає «смажити, помішуючи». Тому помішувати страву стір-фрай з яловичини дійсно варто постійно. Можна лопаткою, а можна енергійними рухами воком. Вок - це велика сковорідка з опуклим дном і високими стінками, зроблена з тонкої сталі. За рахунок таких помішуваннь вміст вока ніколи не пригорає, швидко і рівномірно обсмажується і при цьому обволікується соусом і хрусткою скоринкою. У цьому і є весь секрет стір-фрая.

Інгредієнти

  • Яловичина - 400 г.
  • Перець чилі - 1 шт.
  • Імбир - 1 шт.
  • Олія рослинна - 2 ст.л.
  • Спаржа зелена - 16 стеблів
  • Часник - 3 шт.
  • Соус соєвий - 3 ст.л.
  • Вино біле сухе - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    М'ясо порізати тонкими шматочками. Викласти спаржу в каструлю з підсоленою водою, варити 3 хвилини.

  • 02

    Поставити на вогонь сковороду, вилити олію, додати імбир і часник, через 2 хвилини викласти нарізане м'ясо. Смажити до готовності м'яса.

  • 03

    Додати в сковороду спаржу і чилі. Тушкувати 3-5 хвилин. Додати вино і соус. Тушкувати ще хвилин 5. Зняти з вогню.