Страта з ковбасою
Кількість порцій - 8
Час приготування - 2 г

Страта з ковбасою

Традиційно вважається, що страта - страва американська. В основі її є головний інгредієнт - це хліб. Напевно, не існує страти без хліба між шарами. У всьому іншому страви відрізняються одна від одної. Тобто начинка буває дуже різною. У нашому випадку - це ковбаса і листя салату. Напевно, головний плюс цієї страви в тому, що її можна підготувати з вечора, розклавши все в форму. А вранці просто відправити у духовку. І через 20 хвилин ви отримаєте смачний, ситний сніданок, який не забере у вас багато часу, адже вранці його і так завжди не вистачає. Це відмінна страва для сніданку, а також її можна брати із собою на роботу або приготувати у вихідний на обід. Вона завжди буде до місця.

Інгредієнти

  • Яйця - 12 шт.
  • Шматочки хліба - 0,5 кг.
  • Молоко - 0,5 л.
  • Сир твердий - 150 г.
  • Ковбаса - 300 г.
  • Листя салату - 1 пучок
  • Вершкове масло - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Ковбасу нарізати кубиками, підсмажити.

  • 02

    У змащену вершковим маслом форму для запікання викласти шматочки хліба, ковбасу, нарізане листя салату.

  • 03

    Збити яйця з молоком, додати сіль, перець, тертий сир.

  • 04

    Залити отриманим міксом хліб, ковбасу і салат. Поставити на 1 годину в холодильник.

  • 05

    Запікати страту в розігрітій до 170°C духовці 45 хвилин.