Традиційно вважається, що страта - страва американська. В основі її є головний інгредієнт - це хліб. Напевно, не існує страти без хліба між шарами. У всьому іншому страви відрізняються одна від одної. Тобто начинка буває дуже різною. У нашому випадку - це ковбаса і листя салату. Напевно, головний плюс цієї страви в тому, що її можна підготувати з вечора, розклавши все в форму. А вранці просто відправити у духовку. І через 20 хвилин ви отримаєте смачний, ситний сніданок, який не забере у вас багато часу, адже вранці його і так завжди не вистачає. Це відмінна страва для сніданку, а також її можна брати із собою на роботу або приготувати у вихідний на обід. Вона завжди буде до місця.
Ковбасу нарізати кубиками, підсмажити.
У змащену вершковим маслом форму для запікання викласти шматочки хліба, ковбасу, нарізане листя салату.
Збити яйця з молоком, додати сіль, перець, тертий сир.
Залити отриманим міксом хліб, ковбасу і салат. Поставити на 1 годину в холодильник.
Запікати страту в розігрітій до 170°C духовці 45 хвилин.