Полуничне варення з шоколадом
Кількість порцій - 30
Час приготування - 1 г 40 хв

Полуничне варення з шоколадом

Зараз варення роблять практично з усього – із звичайних нам яблук, груш та малини, але чомусь саме діти полюбляють смакувати полуничне варення. Поєднання цього ніжного, сповненого материнською любовю, десерту з гарячими напоями завжди повертатиме вас у дитинство, в ті щасливі хвилини радості, коли для щастя було потрібно так мало. А витончена форма фрукту, його наповнені сонячним промінням смакові властивості та чудовий аромат, змусять вас тягнутися за ложечкою знову і знову. Для дорослих, звичайно, важливіше корисні властивості цього по-справжньому літнього фрукта. І вони не змусять вас чекати, адже, який фрукт, як не полуниця зможе допомогти вам при застуді та рядові інших недуг. Тому готуйте залюбки варення з полуниці з ароматними шматочками білого шоколаду, порадуйте своїх близьких та попіклуйтесь про їх здоров’я.

Інгредієнти

  • Полуниця - 3 кг
  • Цукор - 3 кг
  • Шоколад білий - 300 г
  • Лимонна кислота - 20 г

Етапи приготування

  • 01

    Полуницю вимити, почистити, обсушити і нарізати. Змішати її з цукром і лимонною кислотою в одній великій каструлі.

  • 02

    Шоколад дрібно нарізати.

  • 03

    Полуницю, помішуючи, готувати на сильному вогні, а потім дати покипіти 3-4 хвилини на слабкому вогні. Зняти з вогню.

  • 04

    Додати шоколад, перемішати.

  • 05

    Заповнити варенням чисті банки й закрити.