Полуничний рай
Кількість порцій - 2
Час приготування - 45 хв

Полуничний рай

Цей десерт не дарма отримав сво. настільки гучну назву. Адже це дійсно рай для тих, хто любить легкі та ніжні десерти. Він дуже відрізняється від звичних нам тортів і тістечок. По-перше, цей десерт дуже легкий, в ньому немає багато крему і саме тому полуничний рай не дуже калорійний. По-друге, такі порційні десерти дуже зручні на великих і не дуже вечірках. Адже можна заздалегідь приготувати потрібну кількість, знаючи, скільки гостей прийде. При цьому десерт з полуниці завжди виходить досить соковитим і солодким завдяки фруктозі, яка є в полуниці. Ягоди полуниці дуже корисні для дорослих і дітей. А тим більше, якщо приготувати її у такий приємний спосіб.

Інгредієнти

  • Полуниця - 160 г
  • Желатин - 5 г
  • Вершки 33-35% - 30 мл
  • Цукрова пудра - 20 г
  • Вода - 50 мл

Етапи приготування

  • 01

    Желатин всипаємо в миску і заливаємо холодною водою. Залишаємо желатин набухати (хвилин на 10), а поки підготуємо інші інгредієнти.

  • 02

    Частину полуниці промиваємо, обриваємо хвостики і поміщаємо ягоди в чашу блендера.

  • 03

    Збиваємо полуницю на високій швидкості до отримання однорідного гладкого пюре.

  • 04

    Решту полуниці також промиваємо і видаляємо хвостики. Розрізаємо кожну ягідку на дві половинки. Одну красиву ягідку потрібно залишити для прикрашання вже готового десерту.

  • 05

    Холодні вершки для збивання виливаємо в глибоку миску. Всипаємо цукрову пудру.

  • 06

    Збиваємо вершки до отримання стійкої маси.

  • 07

    Виливаємо у вершкову масу полуничне пюре. Обережно перемішуємо.

  • 08

    Замочений желатин розпускаємо в мікрохвильовій печі або на повільному вогні (стежте, щоб рідина з желатином НЕ закипіла). Крупинок бути не повинно, желатин повністю розчиняється у воді. Даємо йому трохи охолонути, помістивши миску на лід, і вливаємо в вершковий мус.

  • 09

    Ще раз обережно перемішуємо, щоб желатин рівномірно розподілився у збитих вершках.

  • 10

    Приступаємо до формування самого десерта. На дно склянки з широким дном викладаємо по стінках половинки нарізаної полуниці зрізом назовні.

  • 11

    Далі викладаємо частину (близько двох столових ложок) вершкового крему. Після – викладаємо ще ряд полуниці так, як і нижній шар.

  • 12

    І закриваємо все вершковим кремом, поміщеним в кондитерський мішок.

  • 13

    Ставимо десерт в холодильник до повного застигання вершкового крему. Після – подаємо десерт до столу, прикрасивши кожну порцію половинкою полуниці.