Голубці з пекінської капусти
Кількість порцій - 4
Час приготування - 1 г 30 хв

Голубці з пекінської капусти

Голубці - це страва східно-слов'янська і дуже старовинна. З пір існування цієї страви з'явилося чимало способів її приготування, а також чимало видів самої страви. Адже, існують голубці ледачі, овочеві, з виноградним листям. Але сьогодні ми приготуємо голубці з пекінської капусти. Пекінська капуста додасть голубцям деякої витонченості, якої не можна досягти при завертанні фаршу в білокачанну капусту, так як остання має деяку жорсткість. Голубці дійсно виходять ідеально м'якими і ніжними. А по закінченню декількох днів у таких голубців не з`являється той неприємний спочатку присмак і запах, який притаманний голубцям з білокачанної капусти. Приємного апетиту!

Інгредієнти

  • Пекінська капуста - 1 шт.
  • Фарш - 500 г.
  • Рис - 150 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • Сметана - 150 мл.
  • Часник - 3 зубчика
  • Томатний сік - 350 мл.
  • Цукровий пісок - 3 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Чорний мелений перець - за смаком
  • Солодка паприка - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Велику пекінську капусту розібрати на листя і промити їх. Листя скласти у велику каструлю і залити водою.

  • 02

    Каструлю поставити на вогонь і коли вода закипить, кип'ятити 1-2 хвилини. Потім вогонь вимкнути, а каструлю накрити кришкою.

  • 03

    Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  • 04

    До фаршу додати подрібнену цибулю і відварений рис. Фарш за смаком посолити, поперчити, додати мелену паприку і гарненько перемішати.

  • 05

    Капустяні листи дістати з води і кожен лист акуратно відбити молоточком.

  • 06

    На кожен капустяний лист викласти фарш і згорнути у формі голубців.

  • 07

    У воду, в якій варилася капуста, вилити томатний сік, додати чайну ложку солі, цукор, а також пару зубчиків часнику, пропущених через прес. Все перемішати.

  • 08

    Викласти в каструлю по колу голубці, накрити каструлю кришкою і поставити на середній вогонь, приблизно на 60 хвилин. Можна іноді помішувати, але обережно.

  • 09

    Поки голубці варяться, приготувати сметанний соус. Для цього потрібно: в сметану видавити зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком і добре перемішати.

  • 10

    Коли голубці будуть готові, вимкнути вогонь і дати постояти їм під кришкою хвилин 5.

  • 11

    Подавати голубці треба гарячими з часниково-сметанним соусом.