Фарширована цибуля
Кількість порцій - 6
Час приготування - 1 г

Фарширована цибуля

Рецепти фаршированих страв мають безліч варіантів виконання. Можливо, страва, яку ми вам сьогодні запропонуємо в якості закуски - фарширована цибуля, здається дещо несподіваною і незвичайною, але виходить дуже навіть смачно. Цей рецепт бере свій початок з японської кулінарії. У Японії ця фарширована цибуля дуже навіть популярна. Навіть ті, хто не дуже любить цибулю зможе оцінити по достоїнству цю смачну і цікаву страву. Цибулини залишаються хрусткими і соковитими, без гіркоти, соковито-солодкий м'ясний фарш добре їх доповнює. А сама індишино-грибна начинка добре насичується, прогрівається і стає дуже смачною. Готову фаршировану цибулю подають як гарячу закуску, густо поливши соєвим соусом.

Інгредієнти

  • Цибуля ріпчаста - 6 шт.
  • Соняшникова олія - за смаком
  • Фарш індички - 250 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Гриби гливи - 150 г.
  • Вино біле сухе - 30 мл.
  • Соєвий соус - 100 мл.
  • Крохмаль картопляний - 0,5 ч. л.

Етапи приготування

  • 01

    Очистити цибулю від лушпиння. Підрізати трохи нижню частину цибулі, щоб цибулини були стійкими, але сік не витікав. Зверху треба зрізати приблизно чверть цибулини і вирізати з неї середину так, щоб залишилося 2 зовнішніх шари цибулі.

  • 02

    Гриби промити і дрібно нарізати. Після чого обсмажити їх на соняшниковій олії разом із подрібненою серединою цибулин протягом 2-3 хвилин.

  • 03

    Фарш потрібно гарненько обсмажити, додавши третину соєвого соусу і біле вино.

  • 04

    Коли фарш трохи охолоне, додати до нього 1 сире яйце і добре перемішати. Після цього додати фарш до обсмажених грибів і цибулі.

  • 05

    Перед фаршируванням цибулин в них необхідно насипати крохмалу. Потім цибулини наповнити фаршем з гіркою і покласти на деко, змащене маслом.

  • 06

    Фаршировану цибулю запікати в духовці приблизно 30 хвилин при 180°C. Готову цибулю подавати, поливши кожну цибулину соєвим соусом, який залишився.